Top Gun Maverick 壯志凌雲:獨行俠劇透討論區 (7)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
我都想要
唯有自己cap
我tg1 當年都有cap
我都想知

香港最終票房應該會落係依到其中一個位置 大家估下最終收幾多?
咁龍珠遲吓應該又反超返top gun
以前係 依加變左德國有全球最大IMAX

靚到痴線
一定好正
幾大
呢套嘢係幾時拍好咗?
我今日睇yt 原來19年已經有trailer
都delay咗2年幾
完全冇睇過任何trailer唔知講乜入場睇真係最正
可惜唔係睇imax
希望有前十
值得有前五
18 年左右拍好
當年出trailer 連登都有post 的
個陣個迴響其實算大 因為係第一波確認到有得睇 同埋個下隔左33年既鐘聲真係

只係最後延左6次
這家 IMAX 戲院高達 21.03 公尺、寬為 38.16 公尺,光是巨型銀幕的重量就達到 227 公斤,全都創下世界電影業界的最高規格紀錄!內部從座位設計到背景聲光都充滿著高科技,總共可容納 574 名觀眾,配有 IMAX 獨家光線放射和 12 聲道系統。

香港啲imax好似連IMAX標準都唔符合
Tim Robbins 原來有1.96 咁高, 睇唔出
我睇第2次, 先發現有啲位睇一次時miss 咗/唔記得咗
呢個imax 比例怪怪地咁?
有38米闊但得21米高
幾年前睇過呢個場
大到真係劇院咁好正
二刷時啲人笑同反應都冇第一次睇既咁多, 比較靜. 有啲位應該係唔知意思唔識笑
以前啲笑片,啲人笑到真係會拍手.

普通2k imax vs 4k imax 個光度都差幾遠下
一出已經好想睇…一直delay
不過好彩最後冇上串流算
MegaBox vs iSquare
19年頭又一城個大mon已經有loop個trailer
果時行過見親播緊都會企定睇
好記得trailer一開始個字幕譯錯maverick係上尉
我重特登search多次navy d rank

嘩好大,歌劇院咁
琴日終於睇埋4DX
整體正過mx4d好多
Bgm出返哂黎
係製雪機聲好破壞氣氛

已過9億
10億不是夢
唔識答,冇睇過MX4D,但假如IMAX同4DX比,我揀IMAX,IMAX畫幅真係震撼好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞