Top Gun Maverick 壯志凌雲:獨行俠劇透討論區 (7)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
我覺得啲友自己mix 既呢隻TG 1最正最完整, 用咗TG1 opening 同ending mix 埋一齊. convert 做MP3 成日聽
https://www.youtube.com/watch?v=MawU6Tq1edU
我cap YouTube 4k
極限13億
派拉蒙仲on99原本想直上streaming
咁冇人估到咁高票房嘅
呢套唔上imax只會浪費晒,paramount都唔知諗乜7
真 冇得喺戲院睇會大打折扣
始終吉左2年無收入咁濟喎
Netflix 當時係出天價收
好彩湯佬企硬
班友屎囉, 睇過應該都估到有冇潛力.
其實都係得湯佬先有本錢企硬
你諗下paramount 仲要係keep 住無咩收入 但又瘋狂預支咁疫情期拍mi,佢哋壓力都好大
Turning red 個班底都好想戲院上 但太新無咩話語權

等個2年間keep 住有好多聲音叫佢上串流
畢竟係呢個時代同未來既方向既產物黎
But not today
所以今次堅係respect TC , 以前對佢都冇咩特別好感唔好感.
佢仲有幾多年命講呢句
仲有, 今次就係示範咗有啲戲係一定要戲院上, 仲要係IMAX, 貴都有市.
同埋唔係一味要左扭右扭橋/ 大量CG, 一樣可以大賣.
雖然真係唔易有咁既成績.
又唔好咁講, 男既襟老啲, 拍戲都多啲題才可以拍.
對,史泰龍同生力啤係例子
Maybe so, sir, but not today.
仲有奇連伊士活,拍到80幾歲
仲有福伯
以前咪最多j下佢個樣
認識多左之後會佩服佢真心係一個好認真既人
又靚仔又有錢講真洗乜咁辛苦自己 ,7天工作制,keep 住幾十年唔食得甜野

但佢經常掛係嘴邊既幾句說話
Thank you for allowing me to entertain you
佢唔係真係隨口講,佢係真係mean it
佢會真係在意觀眾有無好好享受套戲

所以就算佢已經唔再拍啲可以搏攞獎既戲
我都會繼續撐佢

原來雷神岩岩都post左佢睇左top gun
個劇情有D似戰區88
估唔到而家先睇
照理佢地呢啲應該一早睇哂內部場?
佢仲要同rooster 同Joseph 拍完戲黎架喎

Simon pegg 同Edgar wright 個啲上2年已經睇左2-3次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞