新界西急症室醫生一腳踏兩船 同兩個女人求婚(2)

1001 回覆
390 Like 39 Dislike
一個正常公立MO邊可能咁多錢買咁多袋比條女 定係佢個個星期六日都返足
終於飛左幾頁鬧完交
留名
你係咪miss咗第1個post

佢2019同正印求完婚後,同正印買埋樓同訂咗酒席
今年仲有email reschedule緊個wedding
今年5月尾仲同正印慶祝,6月頭仲講緊新屋裝修嘢(line message圖) ,現在進行式嚟

同時間2021年11月同Kiki求咗婚

點都有overlap啦
仲有五頁就新post
樓豬ready post Bra圖未
所以要睇你基於乜假設。

我就暫時唔會對呢件事落任何結論,畢竟,眼前相對可信嘅證據只係支持麥醫生曾經响2021年8月至2021年11月期間換畫

當然,如果你採納婚禮改期嘅cap圖作為可信嘅證據,係可以得出其他結論,呢點我冇異議。採納呢項證據與否,冇話誰對誰錯,觀點與角度唔同而已。我就選擇暫時擱置呢項證據,原因之前講過唔重複。如果有新嘅有力證據出現,我係會重新調整對呢件事嘅睇法。

對多數巴絲而言,樓主也好,麥醫生也好,KIKI都好,都只係路人甲一名,真係要必要咁激動一口咬定邊個一定係好人邊個係壞人?未有可信證據前,我會寧願選擇Presumption of innocence, 唔想被借力或冤枉好人。Again, 如果有新嘅有力證據出現,我係會重新調整對呢件事嘅睇法。

當然,我冇話麥醫生或KIKI就冇問題。據目前我認為較可信嘅證據嚟睇,一條佬可以三個月時間就飛甩一齊七年"講到"愛得要生要死嘅女友,再去同另一條女求婚,响我眼中淨係呢個行為都幾有問題,我相信任何一個稍念舊情嘅佬應該都唔會做得出,有冇諗過七年情女友嘅感受?而KIKI呢,外貌呢家嘢就見人見志我唔作評論,但有一點,可能係我孤陋寡聞,以我多年嚟見過嘅女人嚟講,我真係未見過一個喪買LV包包(或者係搵條仔買比佢)嘅女人係好人。
有料 三個都抵撚死
恐怕依家除咗呀麥醫生之外,呢個世界唔會再有人知真相係點
條數係咁計﹕
據train專科嘅香港急症科醫學院Hong Kong College of Emergency Medicine 網站 https://hkcem.org.hk/wp-content/uploads/2020/06/HKCEM-New-Curriculum.pdf , 急症科專科係要train六年
即係麥醫生2014年中至2017年中係basic trainee, 2017年中至2020年中係Higher Trainee, 據上述所講2020年考緊exit, 似乎吻合樓主所講。
2020年中exit未考完仲未係專科醫生前,佢係point 37; 考完後成為專科醫生,佢有兩個omit point, 即係2020年中至2021年中,佢係point 40; 今年係2021年中至2022年中,佢專科後留响醫管局多一年,會有再多一個omit point, 即係point 42
point 42嘅底薪係101965, 加埋15% allowance 19669, 再加底薪5%房津5098, 再加7400 Honoraria MO 7400 (A&E係返shift唔係On call可能冇呢條數), 再加15% Gratuity, 即係月薪係$149247
其實睇Kiki啲貨,應該明顯平時有配貨,正價買唔係炒價買,一個月買個袋加少少野應該駛佢四五萬左右啫,再加供樓租樓又四萬啦,家用一皮,仲有大把剩。
Post 1樓主話醫生今年2022年頭仲未考完專科試
所以要求正印delay wedding
所以應該今年先exit
所以應該未有15萬
牛唔飲水唔行後樓梯

算啦,趁重後生,搵過第2個男人
KIKI隻臭雞有冇樣睇
懶人包
顧問級政府醫生一個月有18萬左右,
一個袋6萬,都夠買3個既
懶人包
個男既又唔係靚仔,食到女咪算好
其實小三有咩問題
打字快好撚多

第3者3個字好煩1
小三小三小三小三小三小三小三小三小三小三小三小三
咁撚樣衰就算 la
因為佢係時間管理大師
唔該晒呢位同事詳細既分析
關我地連登仔咩事
Btw 影bikini相影到佢咁閪口閪面既都小有
成撚日係fb ig露心口條線比全世界人黎既女人= bitch
仲要扮蠢扮智障= 綠茶婊
仲要搶人老公= 臭雞
發現個post都幾多大陸terms,大家注意下,唔想連本土語言文化都無埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞