[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (94)隻驚無人玩

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
水母勁過狼?
妖鬼門口可以召個NPC魔法師加你同骨灰3個打佢一個

太低LV,唔夠打你應該先探圖,唔好直接衝去打主線,你正常應該最少都清完成個寧姆格福加下面個半島先打史城,果時你應該50LV

仲係唔夠打就去右邊蓋利德跑圖攞法師前期神器隕石杖同對應既魔法岩石球

啊,骨灰要入到史城先有得強化,即係最少要過佐妖鬼先,材料多數係墓地副本採

你如果無召玩家既話得劇情NPC會入侵你,寧姆格福(西)得2個位會被入侵,殺佐佢就可以騎馬了
水母血厚難死,狼高攻但中AOE易死,睇你選擇啦,我就鐘意狼多D
Thx
就係卡關所以想探索下地圖,點知行行下又俾人侵
又唔夠人打
紅人只係靈活屈你法師初期無咩魔法打佢,近戰唔難打,紅人果2個位都無咩正野,又唔係必經路,可以探完其他地方先返來打佢
寧姆格福打完條龍係個湖底一直向北行到盡有個迷宮打完可以拎到個唔錯既骨灰
北行途中你應該會遇到1次侵入,中間仲會經過仆街patch既洞穴,可以入去拎埋打惡兆既道具
條女幫你強化骨灰
水母我覺得都 ok
終於夠料做指頭巫女引新人去explore隻驚,不枉玩左個幾兩個月
個道具條仆街奸商賣5000蚊,好撚貴

果個咩骨灰來?我印象中好似第一個地圖無咩好骨灰
係咩骨灰
https://eldenring.wiki.fextralife.com/Banished+Knight+Engvall+Ashes

limgrave其中一隻幾好用既骨灰

https://eldenring.wiki.fextralife.com/Lhutel+the+Headless

另外仲有隻無頭騎士係啜泣半島
呢2隻唔使點認真升都夠你玩到中期,中期打後就練下走位,純法有D地方好難生存,入房打好易死,拎多把刀旁身既話就學埋點玩刀
limgrave有6,7隻ash拎,想玩奇幻少少可以去第一地圖水喚村打左隻幽靈船,個邊有不死兵X2既ash,佢地死完幾秒內冇人攻擊佢會滿血復活,攻擊力同吸仇恨都麻麻,但勝在比法師爭取時間匿埋補下血咁
失鄉個副本要鎖匙,而且隻王難打過妖鬼
唔會難過喇 唔洗鎖匙就咁去就得
果隻boss只係普通競技場鬥士
雙劍版失鄉骨灰先樹妖
咁我寧願打無頭騎士
失鄉唔好話隻樹靈難唔難打,去 boss 房門口都有難度
骨灰我就建議執左葛端克士兵,打頭兩個 boss 都好用
打滿月女王先用翻三狼
係 wo
唔雙刀個隻,我唔記得打咩拎呢個
我淨係識到打女武神
打女武神之後個 d 我無乜點打同無乜研究
唔記得好正常 初版無呢隻⻣灰係更新先後補
所以一早打咗會自動多咗呢隻骨灰
個隻唔難,法師隻抽既話應該仲易打過比3隻石像鬼圍
個堆樹根我開始玩近戰先清
我係拎左個龍饗印記順手清埋
好似係清左
今晚返去睇下先

我個 lv1 好似得 12 支水,今晚殺多兩條樹靈,王城同高原個隻都未殺
失業騎士英格威爾都OK
兩隻比
我單純覺得無頭易拎 d
同埋前期骨灰有其他用得更少 fp 既骨灰好用
過 100 既騎士骨灰太貴
我拎到無限藍靈藥就有更強既選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞