[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (94)隻驚無人玩

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
條友死咗好似唔影響
去到最後 原來發覺我係鐘意去洞穴、墓穴探險
多過打強boss🫡
有冇手足可以送個魔力對蠍俾我
其實好on9
啲npc 無啦啦死撚咗屌

我開咗分身自己過返俾自己算
但太低lv 卡緊大弓
點開分身過?
我係ps4啱啱打到天空城,之後換左ps5重新玩過,諗住今次玩老婆大劍,點知miss撚左魔力,已經想棄
叫人幫我做交易咁
我哋唔識用save load

我用緊拉達岡靡爛烙印咋
隻game單人同多人非常平衡單人又過到,多人又好玩如果所有地方都可以多人,唔會有D地方無得召人就完美
咁又唔洗咁誇張
不過真係試過有一次凌晨一條友打機
條女訓咗
我戴咗headphone 玩緊洞穴探險
條女起身啪我
佢嚇撚到我大叫咗出嚟,撚都鳩縮
果次之後我就唔敢戴headphone 玩 ER
太廢,level 154 都打唔贏女武神
打左兩晚,成功入到Phrase 2好幾次,但仿生一死就唔掂,單挑贏唔到女武神

個仿生成日衝過去朵花到送死

用緊獵犬長牙+10, 黃銅盾,卡利亞權杖+10,仿生+10
血40集25智60 力38信25敏18感10

暫時戰術係仿生放古老怨魂
我用獵犬長牙打

最多試過p2 得返1/4血
但一單挑,就好似搵唔到機會砍佢
長牙砍人又慢

水鳥有時避到扣少血,太近一定避唔到

係唔係用屍山血海好d?
但用屍山血海,係咪要加感應到60?
咁又玩唔到魔法
你咩鬼都升咁唔專200LV都無用啦武器用純物理,但又升咁高智信唔用死王子杖但用古老怨魂你咁既力敏攞獵犬想玩魔力武附魔?近戰單挑佢都有大硬直,不過斬1-2刀好停手,你無聽過打女武神貪刀連solo哥都死咩

女武神近戰一直都難打,唔識配點既話百幾LV都無用,你浪費既點都等於無佐50LV
我同你配置差唔多。不過右手係用狗步
洗一個人仔殺左女武神先
如果用骨灰,我會揀入 ph2 先用
Ph1 慢慢磨石佢先
骨灰唔識避開花,除佐黑刀,P2用全部都好快死
我試過門口放白金之子射箭
我埋身打
個效果唔錯
唔lock唔面向佢佢就讀唔到指令
玩家做坦
升到 +9 好撚高攻
我玩法師同你配置差唔多
40生命力38集中28耐力80智力
盧杖+10 黃銅盾
p1 用菈妮暗月遠攻打
p2 放仿生+10 加彗星亞茲勒
死左50次都過唔到
我知佢好高攻,但女武神做坦都要好高技巧
應該用古老xx咒魂

不過我覺得用弓係最易打
我覺得毀滅流星勁好多,佢P2開花用流星打幾下就再開花,再用流星打無限loop死佢輕鬆到爆

BTW唔洗玩到弓,法師打女武神個距都輕鬆到爆,我唔明點會死50次佢係咪用法師都近距離出招
P1 好輕鬆 p2 仿身一死就唔夠佢隻抽
P2每次避佐佢招開花後佢係你既箭靶來喔每次開花你最少都可以打佢3分1血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞