[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (94)隻驚無人玩

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
洗點用屍山lvl低一半都夠贏 打完咪再轉返原先個build
用屍山 + 黑刀
1 level 都輕鬆贏
啱啱打嬴咗

將屍山強化到+10, 重新配點, 感應40, 智力60

phase 1 打到一半血, 再召喚仿生一齊打, 入phase 2 佢開花,
用彗星blue blue blue到佢一半血, 之後同仿生一齊打到佢死

屍山太勁, 頭先試過打小怪, 禁兩次戰技就死
用過返唔到轉頭 同埋依家呢個配點又可以玩埋魔法, 遠近都得

但係打完女武神之後, 仲有冇王係難打? 依家仲未去天空城,個火焰巨人都未打
突然諗起
主角做左elden lord 但雙指比ranni殺左
咁佢仲點聽無上意志既指示
老婆殺咗自己隻雙指,你隻雙指仲喺圓桌抽緊筋,不過你要搵個新翻譯員
火焰巨人輕鬆, 之後我諗係Maliketh有啲挑戰性
我以為係因為ranni殺左個隻雙指先會攪到圓桌個隻抽筋
你燒樹佢就抽,你唔做老婆線都一樣
但點解佢要抽筋唔講野 唔燒樹點做lord
冇人知,可能godfrey遲到先比你攪咁多嘢,佢個賜福指向你即係無上意志想佢殺你
Godfrey仲睇到賜福?呢個唔知
同佢開拖前動畫會見到賜福啲光指去你到
無上意志真係賤種黎 唔要人個時就拎走個賜福
但玩家既賜福都係無上意志求tarnished 做王先比
點解依家無上意志又要殺玩家
我個配點同佢差唔多不過未打到女武神
咁樣配點平時推圖可以用多d唔同武器多d玩法無咁悶
不過都好同意用獵犬同古老怨魂唔多配合

可能我打到女武神時都要認衰仔去洗點
魔法同時放晒暗月同彗星好晒位
我平時既combination係
大魔礫,岩石球,大弓,毁滅流星
魔法之境,彗星,大恢復,火療癒

如果要用暗月我可以放棄火療癒
但係大恢復我唔敢唔帶
其他的攻擊類魔法又各有用途
魔法之境+暗月+彗星呢個combo又太吸引
搞到而家要用諾克史黛拉之月加記憶位
但又好似好浪費咁

點搞
唔夠攻打黑劍P2真係地獄來黑劍其實算係弱血數
咁高智用老婆劍好過啦
唔係呀,果個似係惡兆王既賜福,因為惡兆係比主角殺,所以佢D賜福比主角搶佐先飛去主角度
係真神眼中,你哋全部都係佢既工具
其實技術夠好就用咩都打得贏,但當死太多次即係依家既打法所需既技術太高或被克制,唔應該硬碰硬,需要變,每個周目有18次重點機會,根本唔洗咁慳,甚至我覺得佢都有60智,其實重點都唔洗,直接轉用全魔法遠身轟都已經打贏
你都係打王先用啦,咪打王先攞出來,CUT大弓同火療癒,反正打王無時間比你放大弓
有冇得用骨灰?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞