[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (94)隻驚無人玩

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
火山?熔岩果個?果個好似殺唔到,不過你可以上面跳落去架車上面真當佢交通工具避熔岩

好似得初始個墓同影墓先殺得
收到,就係搵云天花板有冇陷阱之類射落嚟

P1 唔難
P2 真係中一hit 即死
無乜回水機會,刺激
打完個心仲響度跳 勁緊張
全程用月隱拉打,無召骨灰
已經算係簡易版打法
打完先發覺大J真係勁,貼住同佢埋身肉搏,佩服
外母大人果支杖
卡里亞權杖
其實回血一真係唔理
一來我太少血, 中左靈藥都費事回

用月隱都唔算易
拎弓打先叫易
最難個次係用長牙打刀打左我三星期先過到
我 lv1 殺左女武神四次
第一次用打刀同長牙打左三星期
第二次用黑弓試左幾次過到
第三次試下玩屍山
第四次抄個女 youtuber 用黑刀同屍山
如果我會玩第二次
我都想試吓用屍山
頂 唔知打完啲咩拎到+7 石
一吓升到把盧杖上+9

我成日
所以我定期 backup
升武器前收埋 d 勁石
盧杖,用高魔耗換取強力輸出
其實無乜難度
就快一周目法師畢業了
其實係咪可以好似rpg game 咁save 咗一個進度
你哋成日講嘅save load 純粹係唔俾佢upload 上cloud 定用上面講嘅方法
+9 同 +10 差得多唔多?
明明打完老師個支線 仲以為係呢到出古龍石俾我

月隱暫時+6

不過玩玩吓又覺得法杖只係輔助咁
我咪定期 up 上去 PS4 個 cloud
打到咁上下或者做錯野想由之前個 save 再打過,咪係 cloud download 翻個舊 save 落黎

我打女武神前會 up 上 cloud
殺左佢,咪係個 cloud download 翻個未殺女武神既 save 落黎
咁我咪得閑可以同女武神玩遊戲
我覺得唔多
不過有石咪升埋,我淨係升左黑弓同屍山
反正其他都唔用
唔算差非常多,你依家裝齊符,開魔境流星儲盡應該有3000加到80智+10盧杖應該打多500左右
P2 要轉鏡頭揾佢係邊,反方向碌,一係開泡泡防護罩硬食
1.04 fixed
今日第一次試 覺得難過ds3同bb

初頭仲諗住有bb dlc經驗應該還好
點知第一隻boss已經卡撚到我傻
血厚到仆街之餘仲有個濕鳩場地
咁就大鑊 pc 好似auto save
隻新人太低lv 同個frd 連佢nerf 得好嚴重
仲低攻過我
差魔對蠍 見+12% 傷
個魔法師護球好似8%
可以召骨灰同npc 唔算太難喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞