[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (94)隻驚無人玩

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
pc都可以back up save㗎
我個 fd 玩開魂系就覺得堅持近戰無召喚係 er 難 d d
係易在比新仔有召喚同埋打唔贏就 skip
唔洗開泡,一個盾搞掂啦
仲有鬥符同葛孚雷,如果有升力可以玩埋水母盾
大佬,PC可以成個save folder 複製點會無得backup 我可以玩到打每隻王前留一個backup 都得

PC有MOD,有修改器,就算有隻game特登寫到內鑲存檔都有程式可以抽返出來
PC BACKUP 應該易過 PS4
我 PS4 得擺上 CLOUD 一條路 (雖然我知可以用 USB)
仲要只可以 BACKUP 一次
所以我用條女部 PS4 當做第二個 BACKUP
有次唔記得左做乜野
就特登 BACKUP 翻早一個星期既 SAVE 再打過
法球加任何法術傷,魔力對蠍剩係加魔傷
研究下先咁
差啲伏咗個frd
冇咁多位住 得三個
一個拉達岡 +5
一個大壺眾武 +負重
一個魔法師球
姐係前者實用啲?
或者睇你用開咩魔法,同埋平時點玩,法師球咩魔法都食到,但加成得最少,對蠍只要你唔用火同岩石球就應該全部魔法食到,而且加成得最多,鬥劍加成得多過法師球,仲要唔止魔法,全部攻擊都食到,不過要保持滿血,葛孚雷就得儲力過既法術食到(例如大弓、流星、鬼魂、彗星,根本D強力魔法都食到,PS:龜波氣功唔計,佢只係起手慢到等於人地儲力),攻擊加成同鬥劍一樣
你仲未打王城咩王城小王就有最後一個護符袋
常設好用係外母杖
盧杖加攻但扣fp快
死王子要智信雙修過60定80先係最勁
死王子要用得勁要200LV一周目唔刷錢無咩可能就算清場式探圖加全收集應該都最多去到180LV畢竟一周目無2倍金錢
咁滿血又唔難嘅
我得800血

儲力魔法我都好少用
依家多數都仲係用魔礫/大魔礫
貪佢用得比較少魔

咁今晚打埋個獻鬥劍代替個魔法師球先
其實都夠高攻嘅 話晒都+9 盧杖
因為無啦啦斷咗魔對蠍個支線
搞到想拎返 咪要升個新人上去
點知原來唔用法師都有啲難打

小王唔會就係初始之王掛?

王城又好大
諗係咁諗,但真正探圖就會覺得保持滿血好煩,成日都會少佐少少血,都唔知飲唔飲水好你用魔礫打王
係,始王分身
金色個隻
有霧門都唔算細 BOSS 啦
但連大盾都唔夠打,好弱
但 +10 黑刀唔夠佢打
我下一周目轉用盾,尤其想玩盾反,想問應該點裝點配點,同埋搵邊隻兵做教練最好
用小圓盾就得都無咩配裝
盾反個 d 個個裸裝
“惡兆妖鬼”瑪爾基特
18LV
觀星者
短劍同法杖

法杖+1, 骨灰原來有得強化?
只有寧姆格福(西)
另外有一個問題, 成日行行下被人入侵, 之後就唔可以騎馬, 俾個紅人追殺係咩事?點避開
THX
骨灰有條女送水母比你
之後係圓桌可以幫你強化,唔駛急既
個 d 入侵都係電腦,一入侵就無馬騎,你跑都走得甩既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞