[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (94)隻驚無人玩

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
法師真係偏悶 可能大半招都係純魔法攻擊咁
信仰反而多屬性多變化
起碼可以上buff
魔法拎咗暗月 龜波 毁滅流星
真係變easy mode
而家成日放暗月當大炸彈咁用
都唔駛講到佢會加魔傷,本身已經打得死人
依家廢到要 call npc + 黑刀先打得贏雙石像鬼
玩近戰法師
雙巨劍 男人的浪漫
呢代用巨劍唔夠力咁,一D都唔男人
想睇故仔嘅可以話冇佢個世界觀係非常豐富, 但魂系特色就係直接做畀你睇嘅劇情係極少, 所有嘢要你自己去發掘
劇情可以跟呢個做
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=36726&snA=4050

你可以玩唔用盾,靠滾閃,世界即刻唔同灑
想問下最後艾爾登獸點打?佢係咁走黎走去,又係咁放大技,遠攻又打佢唔到,近戰又埋唔到佢身(利申:用老婆大劍,同盧杖)
近戰點皮埋唔到身, 我都係純近戰打
用狗步飛過去
個玩法就係殺怪
你鍾意點殺都得
你可以唔升 level 唔強化把劍去加強難度
大家咩心態開二周
辛辛苦苦成百個鐘 開哂賜福 清哂地洞 又要再打過
其實我只係想打下二周boss 但唔想又全部開過
真,我想開返灑D𧶽福都要搞好耐
剛剛入坑,想問下一開始揀錯職有冇得轉?唔想重新黎過
唔影響後期 , 之後d 點數可以自己配
我仲好早期,玩近戰一隻大佬都打唔贏,想轉法師,係咪易玩啲
純力量雙大劍有咩戰技好用
玩到入王城都重用緊獅子斬
前期法師你會覺得仲難打攞返個盾牌做騎士應該係最易
一周目探索太多,唔覺意就升到150lv, 睇網上討論用左指紋石盾+神秘十字槍+出血build, 攞埋黑刀骨灰, 成隻game 變左easy mode 。

打女武神兩次就過左,第一次仲要係專登被佢打死,想欣賞多D 佢的招式。

打算keep 住150Lv 衝多周目, 真正感受一下遊戲難度。另外想轉build , 大盾長槍出血流實在太強也太無聊了。

請問有冇好玩build 推薦?
一個周目唔會難好多三周目都仲係唔難
打算玩兩周目,收集所有元素。三周目後開始直接用bug,開局直飛天空城打黑劍,快速去八週目,難度直接封頂再玩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞