[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (94)隻驚無人玩

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
得癲火勁
好慢
龍禱告係咪得腐敗吐息好用?
我睇大J二周目用聖系d招全部好睇唔好用
之前諗住玩龍咬龍爪
但施法速度真係太慢
不過巨人火球我覺得幾勁
傷害高又削強韌值
第一個boss已經卡關
大家有無咩建議
禱告大部分都係多段攻擊,基本全部都要近身先會中灑,但禱告大部技都起手慢到我都唔知點近身用雖然真係招招都好型

禱告近距離打大怪幾勁,先頭試過用巨人火柱同雷柱,雙紅雷槍,零距離招招都打到幾千,連大海鞘都秒到,前題你出到無比人CUT
開放式世界既選擇咁多,你又唔講自己既資料,點答你

所謂既第一個BOSS係邊隻?
幾LV?
玩咩職?
用咩武器?
有咩骨灰?
骨灰同武器有無強化?
完成探索咩地圖?
收到
不過冇升信仰
禱告唔駛玩
我比較鐘意用冰吐息

聖系光環飛碟幾勁呀,用FP少攻高出得快仲可以連發,根本就係法師既魔礫加延遲魔劍合埋一齊仲要係穿透技,唔係單體
如果你搵到位出吐息火柱呢啲大硬直到咁你用儲力或者智法出流出laser仲大力,你要快除咗癲火真係冇幾多招勁,除非你用蟲絲打龍王,火柱打女武神呢啲特例

癲火係大大力仲要用整少藍仲要爆靭勁癲火laser同大弓一樣距離但係用魔同速度都贏成倍,不過巨人大火球距離唔夠法術大炮勁,如果講清怪雷槍都叫做ok但係好難贏岩石球
比把菜刀彷生一路攻擊一路回血好過
升武器
Call 骨灰
Call npc
佢會好似恢復禱告咁變佐回%?如果唔係對佢果幾千血來講無咩用
菜刀回%
彷生多血咁多,見人實測好襟用
%正菜刀女武神
第一個boss直沖去打

如果你就咁普攻 自己抽 係幾難打下

建議狂用居合屈佢
點解去到雪山啲野大力左咁撚多
最安全淨係等佢跳起,落地居合,碌走
如果想無技術就 call 齊 npc ,同兩個士兵 / 三隻狼,用人數屈死佢

我就係我同其中一隻士兵埋身肉搏
Npc 同拎弩個士兵遠攻
聖樹仲大力
大力到打返啲貓都差啲比佢秒
無升血琴晚想清聖樹去打樹靈,打左陣放棄左太難清
雪山第一個廢墟難打到仲難打過坐城
幾隻監獄boss走埋一齊係咩料
中間仲要一次過打3隻定4隻仿身都比佢殺埋
凍傷又係痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞