[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (94)隻驚無人玩

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
3個星期 打到唔記得左交界地係點既樣
總之開機,就入房然後 you died
我係有日考完一科試,屎忽痕打兩鋪,唔小心贏左
我應該唔可以拎長牙打刀贏第二次
人揸雙刀我揸雙刀
let me solo her 真係堅勁
屌 我仲要返工睇黎要兩三個月
我係又返工又返學
一日大約打五六鋪入到 ph2
唔計個 d 入房 on9 第一刀都未斬到就已經死左
都好睇你用咩武器
唔用屈機武器,我覺得手殘磨一兩個星期點都會贏
真係贏唔到咪用魔法或者弓
再贏唔到咪星獸屍山指紋大盾屈死佢
Let your flesh be consumed by the scarlet rot P2 on9
我打刀月隱都好屈機好主流 但個問題係容錯率低 唔係唔夠傷
比佢埋到身出水鳥就唔識避
要查先知點解
你係 ph2 擋所以中?
PH2比佢殺左佢up呢句姐 但佢一入P2就殺左我 屌佢老母
打得多主要係要練到 9 成 9 避到水鳥
做唔到好難贏

我會擋啦
或者去咁上下血同佢保持距離
或者用冰結壺,佢一起手就掉佢
其實 ph2 佢變左做顛狗好打 d
Ph1 要捉佢心理
p2開花一嚟易避二嚟有好大空隙畀你攻擊
次次都睇唔切佢跳落黎個下
女武神打碎星都無開花,即係得P1,而且碎星中佐咁耐腐敗,你點會覺得佢同你打既實力等於全盛時期
加個盾囉,用盾首先搞掂佐佢招水鳥先,月隱中距離容錯已經比真近戰高好多
喂原來個時埋身打佢會中scarlet rot
一見佢用水鳥我就換刀用獵犬走佬成功避到
所以都唔想係咁spam月隱都係真係有空檔先用黎抽下水
等佢開完花先埋身都斬到幾嘢
如果你玩魔法/奇蹟就任打唔嬲啦
爆撚到成個Caelid都係喎
記得片頭都係講佢地打成平手 Malenia先核平左caelid 之後Radahn 先變左食屎仔
雙刀無得擋
靠閃真係好痛苦
每隻大佬都要打到熟曬佢套招先過到
兩三星期過到女武神
我覺得算好快
唔擋嫁覺得啲盾有少少太過強
就黎可以P1 0水過
學招個過程可以係漫長而痛苦,但當你熟咗嗰陣可以好似matrix咁睇通哂啲招貼到實一實個boss都揩你唔到, no damage過關, 個成功感係好大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞