[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (94)隻驚無人玩

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
打交就應該佢最勁

只係地位就係瑪莉卡之下
有耐性既,等佢跳起落地先斬佢
其實理論上佢唔使係最強,得佢可以真正殺到你即係佢只需要贏你一次就得,好似玩家咁,咁已經可以令所有半神怕佢
犧牲佢既大破綻唔攻擊跑去飲水或想拉距時係咁後滾
唔係
騎馬用月隱
靈活好多斬多幾下
你見佢扣血係兩段咁扣定一段?正常盧杖,魔蠍,魔塊應該可以最少斬到800幾,黑刀唔算高防怪又唔算後期怪,我80智斬後期怪都斬到一千
應該係,畢竟佢係用來監視瑪莉卡,BTW狼哥實力好似同菈妮差好遠,所以可能又講唔準
騎馬先唔用月隱,太短
咁你用咩?
長牙?
係,BTW我純法,用月光劍屈機
P1 當練習
P2 見真章
P1練好避/檔 水鳥
已經贏咗八成
打到依家突然想問個問題,好似水母盾、老將的軍旗,我只係想用佢地的buff,唔會用佢地防護/攻擊,level 1 同升級後分別大唔大
打左兩三個鐘過左了
剩係用嚟buff唔使強化
堅係快手
P2 -6打贏左
P1 好快就練到無傷過 p2佢有招cloud大技我真係-6先避到
黑劍好似難打少少
目前170lv 60智55信 死王子杖and黃金樹印記都+25 and +10咗
主要用古老死亡冤魂 and 艾絲緹隕石打boss
因為菈妮任沖太快miss咗魔力對蠍
但發現除咗打小怪之外,打雪原土龍or 龍墓獵人都好似R痕咁
配點問題近戰武器用夜與火,但覺得唔係咁好用
呢個build係咪應該適合再高lv先用
係,無200LV都唔好用死王子死王子最少要雙70先等於盧杖,打得少血應該係因為你又無魔蠍又無開魔境,而且可能係正面攻擊,無中灑,正常死王子雙60開魔境偷襲出兩下儲力古老死亡冤魂應該連聖樹騎士都死,如果你覺得低攻,應該攞其他杖都覺得低攻

冤魂用死王子杖出應該只比流星差少少攻,但魔耗差一倍,仲會打跪人,只係冤魂唔同流星,正面戰無咩可能中灑,人地就算中距離向前行幾步都已經好多粒打唔中
原來係咁
thanks ching
咁睇黎我洗翻力信/敏信算
二周目先智信
我打完女武神 之後
暫時無動力再打落去
要休息吓再玩
我8x lv
信仰3x 感應40
一路用慈悲+紅獅子火焰做武器
而家打到日蔭城,諗緊應該轉咩武器
屍山血海or長牙or艾琉諾拉好似太公廁
其他又驚唔夠damage,好矛盾
終於打爆回復正常生活了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞