IB用家討論區 (6)

1001 回覆
13 Like 5 Dislike

我諗住將啲Yen 轉去Citibank HK的戶口,想問下咁樣set啱唔啱?佢叫我調中間行,我唔知應該點調,tks
點樣查到IB提供嘅匯率?
轉去citi hk睇落冇咩問題
我係轉去hsbc hk, 中轉自動set左 hsbc jp
App
More => Trade => Convert Currency
或者你自己 search 個 code 買又得
你 search 個 code 唔得咩
e.g. HKD.JPY
如果無,就試下調返轉兩隻 currency
睇返之前既post 好似中間行係會收20cad

ibhk 先去citi CAD戶口再去HSBC HK 就好似唔洗

等其他巴打confirm
想問下各位巴打,我開戶果了入左1萬hkd,然後係firstrade果到轉哂美股倉過IB。
我想提返果1萬hkd返黎,但佢withdraw 果到顯示1萬hkd係base currency,提唔出

available 果d都係我後來轉倉入去既,想問果1萬應該點先可以提到款
現金帳戶應該無最低存款額,保證金帳戶唔清楚
我睇到hkd轉yen,但睇唔到hkd轉cad
HKD.CAD 無
咪試下 CAD.HKD 囉...
點會無
IB找換店
想問下,係咪剩係可以入你註冊戶口時揀嘅國家貨幣入去?入其他貨幣佢會自動幫你兌換?我見佢主頁剩係顯示基礎貨幣
唔會自動換,入乜幣就咩幣
主頁果個只係換返基礎貨幣做單位睇成個資產總值
想換美元定期 想知美元 citi IB 匯率差幾多
少少錢10-20萬 值得去開IB戶口嗎
有冇師兄玩過新功能?
香港戶口好似無得玩?
提取yen 係咪要上去簽野
而家得hkd usd揀
我從銀行電匯嗰時,佢要我輸入FedWire No,係咪附言右邊嗰9個字符?
係,我早排先上去簽完
有冇firstrade美金射去IBHK(仍然係美金)教學
我都想知
有冇巴打開完account 之後收到個咁嘅request

但我完全搵唔到位upload
唔知個 UI 有無變
你可以望下呢個 post

IB 用家討論區 (5)
https://lih.kg/wfgfhCX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞