IB用家討論區 (6)

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
請問如果citi plus出GBP去IB係咪揀自己比都唔洗俾手續費?
新手一問。。。。

IB 即係指邊間??
有無受金管局監管??
儲蓄保障??etc....
有冇ios16 用家,有冇問題?
https://www.interactivebrokers.hk/

呢間, 成個PAGE都係用家討論
請問寫個張支票既銀行,係咪就等於我日後固定存款提款既銀行?
佢check 番 method 3
佢好似有寫 要同你個account 同名
支票後面要寫account number & account title
Account number應該係U字頭
咩野係account title

另外咩野係proof of payment定係就係支票?
title 好似係你個名

proof of payment 好似就係四樣野, 唯一唔洗交果樣
原來仲要交埋check mailing instructions 個confirmation page
另外三樣就係同意書,身分證,支票
總共四樣野,咁就應該齊啦
根據法規要求,Interactive Brokers每年需對客戶賬戶登記的信息進行核實,以確認其準確性。請從IBKR網站登錄客戶端對賬戶已保存的信息進行檢查。如發現信息有誤,請通過設置 > 賬戶設置 > 個人信息菜單進行更正。

要點填稅款號碼個到?
有無人知ib出cad收唔收中轉費
冇得網上整嗎?
完全冇問題

最少要郵寄
咁ib換yen個rate係咪最抵?
想問問

例如買左納指期貨(9月)...我想問問有無得即時轉倉
定係要手動自己平9月再買12月.....

我買果時,知道有個係無限ROLL(?)..但我無選擇到
想問大家
我portfolio analyst deposit/withdrawal個個數減返nav係咪就係開戶到依家賺/輸幾多
係ib換完美金/日元 可唔可以轉返出香港銀行?
想過錢去FT, 點解唔比我加新acct? 是咪已經無左
睇唔明英文可以轉返做中文
直接由市場咁買
手續費又唔貴
應該都無野抵得過佢
早幾日上左IB 簽名, 授權過戶到其他銀行?
想問下點樣可以知道已經APPROVE
check 下過錢果度有無得揀其他外幣
有冇人知ib出EUR去hsbc hk有冇中轉費用?
Ib 放歐羅其實係邊個國家既銀行?
想問問IB出金
需唔需要去觀塘搞個簽名認證?

定係IB出金 返去 原本入金既銀行戶口 係唔需要 簽名認證?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞