IB用家討論區 (6)

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
同意書 係咪申請個陣都可以搵到pdf可以印出黎簽?
定係邊到可以搵到?
你未認証
話要withdraw 錢
(唔記得洗唔洗外幣) 佢就彈出嚟話method 1 2 3 4

又或者 好似setting 唔知邊格有
click 出嚟又係 method 1 2 3 4

method 4 就上去簽名
method 3 就 填form 寄支票
method 2 就搵專業人士証明你身份
明白
總之彈呢四個方法出黎,揀method 3就應該有同意書比我簽,咁我郵寄同意書同支票就得,係咪咁?

郵寄要唔要掛號?
唔洗掛號

好似寫左四樣野
最後寄左三樣就ok
好似係 同意書, 身份證, 支票
其實walk in上去只係幾分鐘,有機會方便過整呢堆野
唔洗番工咩

佢 d office hour 真係好撚officehour
咁岩唔洗返工就話姐
我知walk in仲方便
但佢位置同時間差星期一至五晏少少都冇
星期六又冇
趁lunch hour過唔過去?
我都係咁 佢係果啲時間都有人幫你搞
返工完全唔係個頭
所以先睇緊有冇其他方法
樓上有人教左用同意書,身分證,支票都得

唔比買既

頭入咗錢轉埋美金
你係咪之前買買賣賣完未夠T+2呀?最底個句咪寫左你係Cash account
我睇返report 兌usd settlement date 14sep 琴晚兌
明啦
想喺citi出USD去IB係咪要硬食wire transfer $250?
好貴
想問呢度有幾多巴打搞埋itin整股息退稅
複唔複雜
citi plus 揀自己比唔洗
要課金subscribe 先有得睇即時報價
如果冇subscribe 就delay 15分鐘,我自己就subscribe左1.5美金果個
想問點樣ib拎yen去銀行戶口?
認證之後提款
認證係點搞?要親身上去office嗎?
對你黎講
應該最簡單
帶身份證同準備帳戶號碼
去到話想做簽名證證就得
請問有冇人試過恆生入英鎊去IB?
有冇方法係唔洗收手續費?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞