IB用家討論區 (6)

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
未過數美金股息
等佢派?
你買賣美金,佢俾你keep track住賺蝕
想delete佢要去desktop TWS
< Try doing it from the Account module/page (main application menu --> Account --> Account Window). You should see the "FX Portfolio - Virtual FX Position" section near the bottom. Right click the virtual FX Position and menu should appear with approximately ten items in it. Select the "Adjust Position or Average Price" menu item. >
入美金無得揀入citibank us,佢淨係畀咗u.s. bank我
唔知使唔使手續費
我之前賣左d HKD.JPY
個時係投資組合到會見到個交易賺蝕數字
過左一個月就平左佢 但係係現金個到就仲係 -3.xxK JPY
有冇人知點解
點解有時明明同一單交易要分兩次做?

唔係收你兩次佣咪得
都真但怕有啲咩古惑
你買五手 匯豐
咁最平個價得兩手, 佢都要買左先

之後等人同一個價位放多三手, 要交易第二次
想問上ib office簽名洗唔洗預約
No
請問大家可以點解決
log in tws會彈出兩個windows

下面果個閂唔到,一直存在直至閂tws
㩒一次交叉,再㩒tws入面啲內容就會比tws遮住
但一有order filled或FYI notification就僧上返面
好困擾
明白
我想請問如果唔小心因為daytrade比IB 凍結交易Account 90日係咪呢樣嘢冇得去上訴
係咪就一定係90日都唔可以交易
一係等一係入夠25000u
法例係咁唔關ib事
你唔係Ibhk?
香港好似唔會lock
我就係問過香港唔會咁,先問下
唔係呀IB UK ISA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞