劉細良條仆街利用完曹總幫城寨增聽眾,今日突然做做下節目趕曹總走

461 回覆
104 Like 56 Dislike
日頭做Amazon倉, 夜晚做網台
事源應該係曹總去到英國後,好積極、但又有意無意咁用花生台個名同唔同人合作。陶伯台面上講嘅理由,就話因為曹總同大紀元珍姐、黃偉國果啲合作攪到佢俾國安監視同「提醒」。陶伯因此覺得咁會危害到花生台嘅人嘅安全,就先無預警下飛起曹總,繼而就到劉細良加多腳,話原本節目係目花生台而唔係曹總本人合作,尋日臨場飛起曹總。

其實成件事完全講唔通,因為劉細良當初話怕害到在港嘅人,先終止同楊繼昌及花生台其他人嘅合作,到而家又反而話同曹總合作會危害到香港嘅人,再決定同返昌昌及陶伯合作。咁點解你而家同在港嘅人合作又會安全返? 事實你見到陶伯尋日節目提起,佢不滿曹總同人合作,個原因似係覺得曹總想鵲巢鳩佔又或者唔尊重佢多啲。又,你陶伯咁撚驚就唔該唔好做節目啦,又要驚,又唔俾其他唔驚嘅人做,但平日又唔理台務,交晒俾曹總做節目總監。

所以我覺得件事比較似係: 陶伯小氣又淆底,飛起曹總,然後劉細良因私交take side,飛起埋曹總。
點解城寨咁有錢
啤梨晚報果啲咁窮
細良都係一個賤種, 即日通知 You're fired
非常同意。陶伯其實都痴撚線,人地去得英國就預咗人地講嘢唔會留口,咁即係話人地自立或者花生台變返敢言係必然。而家你係兩條路都唔撚俾人行喎。都未講平時成日搶咪講廢話當人地無到,呢樣佢都俾人鬧咗n年啦,嘢嘢都搶人咪,你係邱吉爾我都無癮啦!
花生台係曹總同索羅B(已離開花生台了)搞的陶伯見曹總一人搞到有聲有色後來先加入並讓出寫字樓做節目
索記就算罷啦
又係細良條垃圾
真,索記正撚樣
Anthony 同花生台係因為大家身處國度可以講的説話局限不同而分開
奪命loudzone 原本係花生台

道義上劉細良做佢認為對既嘢

我同樣支持花生台及曹總丶阿龍
唔會因為佢哋分開就評論誰對誰錯

*希望大家都同我一樣
支持細良國父
咁多年得曹總係可以同劉細良同水平可以長夾
起碼d資料準確,睇野有方向,通情達理
星期二晚係講時事
劉細良睇野有佢深度,但同其他人夾唔到
廢陶講野太膠,楊繼昌根本未夠班
之前睇留言知唔撚夾啦
佢後期起碼一半人都笑鳩廢陶
之前可能會俾人當五毛ban
如果頂曹總係鮑偉聰就唔同講法
依家搵皇牌節目黎咁玩
本身係劉細良同周博,之後徐少曄,再之後先廢陶
曹總果時係頂廢陶
奪命loudzone 同 花生台 都係身處唔同角度? 細良照樣暢所欲言,
陶伯同昌昌都係要謹慎言論....
同埋細良尊重返曹總係咪都要事先通知人?
謝謝補充

我係2019年先開始睇
仲有探長,同埋大聲公好似都做過。點會「原本」係花生台節目??? 何況計返陶伯做嘅時間明顯及唔上徐少驊、周博賢甚至探長,陶伯個性質其實先似係臨時工囉
「一路走來,始終唔得」貴圈真亂
同意事前先通知呢一點

我係花生台先睇曹總,(佢係出色)
但唔會佢離開唔睇佢

同樣支花生丶曹總阿龍
大聲公潘東凱都係同細良不歡而散, 追版權費問題, 好似搞到要打官司
劉細良同陶君行交情深到咁?
咁就一腳踢走曹總?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞