劉細良條仆街利用完曹總幫城寨增聽眾,今日突然做做下節目趕曹總走

461 回覆
104 Like 56 Dislike
細良跟過李柱銘黎智英做過曾特首既首席顧問商台管理層,熟中國歷史讀好多中西書報刊物,有世界不同遊歷,佢講香港政府內部野同中共黨史的確係有料 , 但亦因此好自負,佢拍曹總昌昌黄世澤呢啲後輩做節目,同陶伯一樣非常老氣橫秋,佢三句唔埋就會講:"嗱,等我話你知啦,..."
好大機會係......
一個人講兩個鐘節目,一定係唔簡單。但個格太串。
搞唔掂
我又覺得一單還一單,如果曹總係仆街劉細良要飛佢大可以好似飛世澤一樣用身體問題或者家庭問題都唔會引起討論,依家係即日要佢走感覺就唔一樣。
除非係陶君行要佢咁樣玩Anthony
曹總讀書係唔多但欣賞佢坦率搞笑易同其他主持夾 好似英國幾個博士都樂於拍佢做節目

冇人係乜都識晒既 曹總加油

p.s. 曹總講大家食同做習總大小循環手勢勁搞笑
陶君行好小氣咁玩曹總都唔係無可能,曹總開無格仔可能俾土伯覺得係影射佢戴頭盔
的確係
成日講如果唔係因為 佢係民主派中人
以佢資歷一早做報紙老總/發達

我都認同佢有料 同上面師兄講 覺得曹總搞到節目低俗+覺得部分觀察低級,說教意味太濃就唔想聽落去
嗱,等我話你知啦 簡直係華人old sea food既死症
都幾無謂 ,現實大部分人都係平凡人
就算沈旭暉 都係講某類學術個條youtube片 收視就特別低
成日講如果唔係因為 佢係民主派中人
以佢資歷一早做報紙老總/發達

佢係經常講哩個point,但都應該係既,如果佢大學畢業後唔係入左政治,應該會比宜家賺得多。
幾同意老屎忽格 同學到野
不過我覺得細良係唔想踢走佢,好似你講VIEW數係好
純粹廢土真係比左個難題細良,幾十年老友
唔敢面對曹總 又同時講唔通既原因,唯有係LIVE前夾硬講等你冇得反應

曹總實會成功既
最多係節目呻一句 話我都係頭先先收到你(細良)通知
係新節目講 君子交絕 不出惡聲 真係好大器量(私底下點屌9細良都一回事,起碼面個浸可以做都好唔簡單)

今日就有趙博話以後一齊做節目啦,觀眾反應 朋友咩野都贏晒
講真,欣賞佢既學識

問題係錢佢唔係冇
觀眾都唔少,又唔係冇知名度
難聽講句愈出名愈死, 叫做走得切,而佢個個老友係監牢
一係就係老朋友係奶共發達既佢又唔想
做人做到咁重想點
成日提住把撚咩
無人聽「還看歷史」?
佢同AV仁講以前中共史d花生野好正
呢個應該係我唯一會重聽既節目
其他都係流水式聽完就算左耳入右耳出
趙博太學術, 正經得濟, 唔岩我口味
反而呢點要讚下細良, 簡單易明, 呢點係做得唔錯
係,哩樣佢唔好既...作為一個藉口對人差
咪聽條仆街9up, 城寨patreon最癲瘋一個月一球
做總編點做月球人呀屌佢老母
我個人覺得趙博偏學術但氣氛輕鬆
細良節目內容太豐富如果能夠精華到30分鐘內就非常好
今次曹總真係贏晒 私底下係另一回事
起碼表面上真係做到大方得體
BTW 啱啱聽完佢同趙博果集
佢都有公開叫自己chanel嘅人subscribe 冇格仔
點似得劉細良連名都唔開 但係就開風雲谷個名
係呀

個陣AV仁介紹左一本華夏的書

想買都買唔到
乜劉細良搵槍指住gary去選???

人地層樓買左幾耐你又知?
唔係賣樓走唔通棄樓走??
洗唔洗 褲穿窿咁離開香港先叫對得住手足?

做分化L做到你咁弱能嘅tvb粉絲

劉先係成日講咸濕野,每次做節目講講下都講到去啲AV topic,以前同徐少 、Lance 拍檔已經係咁
反而曹總以前係花生台主持唔會咁做,可能係同劉拍擋先講多左
2000正評點嚟呀弱智
連我屌你乜嘢弱智都唔知,你果然弱智
你同緊個弱智講野,大家同level
多謝指出 等更多人BLOCK佢(本身已BLOCK)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞