係日本做左6年野,你問我答 (日本工作/買樓/定居)

1001 回覆
110 Like 23 Dislike
學校bully wor
睇埋最近既johnny depp,結婚真係一樣好risky既野
留名
嚟緊考n1
報過下工但interview都冇
係咪鬼佬
最近fb group見到
結婚,係比承諾對方。之前講明,離婚分身家,我覺得都合理既。。
雖然而家既人,話感情變就變,不需合理理由,離婚普遍左好多。。

但仔女都要切底斷絕。。否則報警。。
我覺得日本,太過分左傘。。
想搵普通office工嘅話會難
理工技術類、貿易、介護比較易
日本人都好多,
鬼佬都吾少,係外國生活不如意,個日本女就帶走個細佬翻日本。鬼佬從此見吾到個仔。。

有個jack stone而家係国外議事堂 hunger strike 中

追到來日本都冇用。日本無視ハーグ条約。。

日本吾守承諾。。好多人就咁自殺🥶🥶🥶
介護係我認識之中都相當厭惡行業
感情同家庭糾紛問題我冇comment鳥
只能說good luck
佢問搵咩工入行
咁無技能嘅話最易係呢啲
其實係日本讀個degree再揾新卒
會吾會好d?
睇年紀囉
仲係十尾廿頭 有番少少錢嘅話
本身無degree嘅過嚟讀
有嘅過來讀個master(早稲田嗰啲)
一定最好
多謝巴打分享。學習了!

其實日本有吾少好處,同時有好多不合常理既法律。。

即將去即各位真係要注意。
旅行,一定好,但生活係另一件事。

千其吾好盲目沈洣日本人,世界整體來講,其實香港有好多野好高質
介護呢一行係咪特定技能1號果個
有冇巴絲俾到意見
咩都無但想去日本
聽人講早兩年特定技能係好剝削東南亞人
呢1,2年更新左會唔會有改善 香港人應該都申請到而家 ?
近市中心,豊州都有啲三層高的一户建,好似6-7000萬左右
我依家住緊一戶
開頭都擔心會唔會好多野搞
不過講真住落比我想像中無咁煩
首先我個區垃圾唔會分得太仔細
呢樣已經舒服左好多

日本樓我覺得唔跌價而已好叻豬
マンション會保值好多,如果呢個係係考慮因素之一就真係要諗諗
一戶你就真係預building價值變做0,剩係土地個價keep到既話接唔接受到
同意,連登實在太多盲目崇拜日本嘅人
住耐左覺得 除左食野,香港同日本嘅文化差異大小 其實同西方國家差無幾
香港仲可以話偏向歐美多少少
日本真係自成一格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞