[2022/23 #30]連登巴膠每天關心紅隧口狀況暨會展轉車客量(aka1M)專區

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
咁睇你P 車同 頭等定位係咩

如果係for 中產其實又真係唔貴
揸車42蚊都未夠比油錢
掃管笏全部都係上車盤咁制.. 大單位嗰堆就自己揸車

同一例子有白石角, 內園成班都係上車客, 得海邊大單位係會自己揸車
不過黨鐵收多8 蚊,118 比 788 貴3 蚊,如果時間差無幾都仲係118 有數。
元朗仲有村屋客 呢班客收入唔算好差
私樓方面 元朗嘅新樓價錢小上車盤 外區搬入果班財力有返咁上下 荃灣西都係相同道理
咁又係。
尖咀車問題係塞死回唔到車。
平過揸車同埋紅跑
去太古110 都快
110好撚難等呢
110唔會諗
轉車線疏過12分班已經要諗諗 呢點係一般街客可接受極限
788 / 110 同Level ,118/102/106 就密。
鳩巴個閪撚ETA唔識account for 摩地道定時點,所以個到站永遠唔準
110 同102/106/112/116 有重疊,屎手/厹 有取捨下110 少車唔出奇,除非102/106/112/116 少左客,咁睇下佢會唔會加強110 做特快搶客啦。
東/南行110真係不了
西/北行就ok
咁又係,110 永遠唔準,我都係太古等110多,紅磡多數上左102/106
暫定由2022年5月23日起,九巴開辦269X,天瑞至西九經天北美湖,出2入1。
驚發尾定驚咩
孖坑都唔比12.8入有啲癲喎

不過睇返有機會係擺咗1架12.8之後第二架就入唔到坑
未又係電氣道/琴行街/健威花園,不過佢來回啲站唔同位。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞