[2022/23 #30]連登巴膠每天關心紅隧口狀況暨會展轉車客量(aka1M)專區

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
如果九龍城碼頭直上東九龍走廊,巴士三個字過到海不是夢
前提係要狗公做得好270A

好多粉南人共同回憶都係係廣華望住270A 飛站, 但271 密密到
次次同親fd 出街佢地一聽到270A 呢個字都有啲恐懼, 話要搭火車
幫襯咗買三送一焗搭厹
會唔會有人搭去金鐘轉東鐵?
再嘈開返70
之前115上繁紅樂道出好多魚
多人上車過黃埔花園
翔龍灣邨巴?
唔貪心 肯開幾班跟106飛黃埔已經好好多
我又唔覺馬鞍山人對位嘅需求唔大喎
真係唔大嘅話碧街、山東街以前就唔會長期拉龍啦

只係對位追求唔大嘅一早落咗地鐵咁解,快返10分鐘對旺角/太子客可能都吸到啲嘅,但尖咀客應該就難啲

講返車程其實返馬鞍山都要40分鐘,都唔好話唔耐
尖沙咀要保鐵有位坐好簡單,過2次海就得
(荃灣綫 尖沙咀—》金鐘 車程3分鐘,
轉車加等車,預4-8分鐘,東鐵 金鐘—》粉嶺 38分鐘)

九巴270A返上水再收車的話,真係地底見了
621 咪又係咁
佢978P 走線真係痴撚線
我都話寧願佢直接行粉錦去大頭嶺迴旋處上路都唔好入彩園路

講真, 而家清河年齡層開始變左1x-2x 歲, 會變過海返工主力, 原理同天北一樣, 遲啲仲有綠置居一座
呢批客值得做埋
繁忙時間私家車過每條隧道收150蚊就差唔多
270A返上水最多客時段(2000-2230)如果要係廣華果頭上車,我一早blacklist左,寧願行返去旺角道坐而家加到15分鐘一班的270B, 頭站仲要有得坐窗口位
啲人應該暫時未諗到
其實咁搭分分鐘仲快過去尖東站搭屯馬線轉火車

由其係九龍公園 美麗華嗰個area
所以都係嗰句, 狗公襯呢排做返好啲270A 啦 一落左地底就返唔到轉頭
飛牽晴間有咩問題?好中意原地轉?
如果你用尖沙咀計梗係,因為會首先加咗行去尖東站個時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞