[2022/23 #30]連登巴膠每天關心紅隧口狀況暨會展轉車客量(aka1M)專區

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
通車首日已經試玩左一次,係地面交通狀況惡劣或九巴收車收到15-20分鐘一班果時罷搭270A時做後備方案,唔會慢過270A好多
華明人觀感上未必咁介意牽晴間,如果雞嶺直出佢哋就覺得快
劃坑同分坑應該有同巴士公司傾嘅

鬼咩,想抄交廣設計又唔諗下交廣入站同出站條行車通道幾闊同幾多出入口先得架,交廣入站出站通道靠邊泊起碼擺到十幾廿部車,你會展站細到點大家有眼睇
係快過尖東
啱啱㩒尖沙咀返粉嶺
最傳統紅轉綠轉火車 44分鐘
去金鐘站搭火車 45分鐘
行去尖東站屯馬轉火車 48分鐘

所以其實睇你企邊個位, 你係美麗華九公嗰頭就去金鐘有著數
你係K11 (不論新舊) 嗰頭咪尖東站囉
通車首日我咁試搭時已經見有幾個同車荃灣綫乘客係金鐘落車咁轉法

屯馬綫非繁時7分鐘兼紅磡轉車無位坐,
荃灣綫長期4分鐘一班,仲要唔駛行去尖東轉
常客表示270A啲加班車時有時無
仲會成日變20,厹要好好檢討下先
佢班次不穩同埋唔夠載已經令寧波街同文明里條人龍一去不復返,以前好長的
仲要頭等只計大圍-上水嗰程
坐頭等都只係$21.5 (八達通)
尖東轉車個時間一向多水份, 減番3分鐘當打和super
271而家都已經冇咗火車班次
以前係一兩分鐘一班,全條彌敦道見得最多係佢同87D
厹請檢討
過一過海貴一個double
我估應該計紅磡-上水?
咁其實最快應該係尖東紅磡轉,因為尖沙咀尖東個步行時間係用阿婆篤住枴杖慢慢行做標準
屯馬線7分半鐘一班車喎
打和啦super
有時係尖咀塞死,回唔到車。
115兜紅磡真係慢到痴線
你份工全日坐,企車返無所謂,大把工企全日仲要企返屋企你自己諗。
有加乃由支持所有北區巴士兜華明先咁多客
說好的加密788
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞