[2022/23 #30]連登巴膠每天關心紅隧口狀況暨會展轉車客量(aka1M)專區

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
弱智過智障
架978A樓上其實仲有空位
華明向來多巴士捧場客,特別夜晚270A/270B,
花都廣場個站例牌落一大堆客

九巴算醒一早出月票,否則978只會死得更慘烈
膘狗
膘客
如果有部分華明月票客試完東鐵過海覺得更快更方便棄買月票,唔駛搭978兜20-25分鐘先上公路,下個月上圖果條人龍只會更短
而家先飛太遲啦

啲魚已走
講真, 佢驚978X 唔夠客, 大可以聯和墟開跟277X走線上到華明, 再行埋牽情間, 雞嶺上路

朝早彩園路淨係等276A 276B 上客都分分鐘無左3-4分鐘
華明開車去到大頭嶺要28-30分鐘, 273 轉黨鐵部車都到大學啦
重點係比條1M食咗條最入嘅孖坑

大佬,孖坑+最入嘅坑一定係塞條最多車嘅線入去架啦(攝坑前坑後可以擺到最多車而唔會阻到人)

你老闆走去擺條1m喎
你會唔會係灣南叫人特登行去入境搭巴士?
270A 270B 應該會多左魚魚
以前好多尖咀客搭一個站去紅磡, 有位坐一程過, 旺角東就搭一個站回頭車

而家無左呢支歌仔唱, 應該會回流狗公
狗公係就醒小小做好呢批客, 如果日日好似琴晚咁270A加到8分鐘一班
啲魚魚自然識路搭巴士
我就應該去咗搭789
送車尾另計
個站係咪黨鐵 Design & Build
睇邊度去邊度
下路咪搭115
去中環基本上101/111/115時間差唔多
都係耐
之前115到紅磡街市大概50-60魚
正常人華明過海好難再揀番978
睇下上路定下路啦,不過今朝睇上路 101/111 客量都係同之前差唔多,拖卡一卡頂閘一卡企幾個咁
黃埔唔跌 但係紅樂道跌緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞