英國生活雜談/攻略/你問我答 (含資料整合) (8)

891 回覆
61 Like 2 Dislike
報警啦告無良腦細攞 compensation 啦
蕭生講到最低工資夠養妻活兒,靠佢買樓都不是夢。

一家幾口 我都預頭兩年洗老本
等個細仔讀書老婆就可以出埋嚟做嘢
其實係咪真係好難搵secretary工?
但我send左好多cv,未有reply
搵左幾耐
講英國壞話就係五毛㗎啦
用緊cashback嗰張
開頭以為好似香港嗰啲咁,每個月埋一次數,可以用番啲回贈
點知原來係一年先埋一次數,仲要一年簽賬過額先有得拎(已過),頂佢個肺5+1俾盡留到最後,都係5年拎到5次

有啲後悔想出BA儲哩數可能仲有用,但呢張咭已經加左我三次簽賬額推到好高

同埋AE真係好多地方都唔受
去歐洲旅行連機場contactless 買枝水都唔得

BA咭係咪一年先俾人換一次哩數?
一年要簽幾錢先有得拎屌而家先知
Cashback will be paid to you by crediting your Card Account in the month after your card anniversary date with the Cashback earned in the preceding 12 months. You must have made purchases on your Card Account of at least £3,000 within the card membership year applicable to your Card Account to be eligible to receive your Cashback.

All your Cashback earned will be forfeited if you miss two consecutive monthly payments on your Card Account.
咁好彩應該夠 但都幾狗
但唔知除左amex 有咩信用卡好用
普通一張visa master已經爭好遠
講到尾人地一唔收呢張咭
最後未又係死死氣用番debit card
即用即扣錢 乜著數都無
我本身諗住申請Barclays 張visa,但佢要住夠3年先可以申請,即刻收咗皮
Lloyds 有cashback 既 而家用chase 都有
amex要嚟做踏腳石就好
長用就真係麻麻
First Name第二個字經常被誤會為Middle name
Driving license 因為咁做唔到id verification 用途
可以點處理
中間加返個hyphen得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞