英國生活雜談/攻略/你問我答 (含資料整合) (8)

891 回覆
61 Like 2 Dislike
個人經驗
hsbc hk 有one 戶口 去申請upgrade premium
(唔夠一球都可以申請,只係要比月費)
成功有premium 就申請開hsbc uk
大約兩星期到收到debit 卡, 會有電話打來教你開網上hsbc uk

搞好晒就入番hsbc hk 連結環球戶口 將hsbc uk link 埋一齊 之後你可以用apps 搬錢過hsbc uk , 快靚正

*你成功申請premium 戶口,hsbc hk 會有人約你去行跟進下d 風險投資gay 金, 順便睇下有無生意*

我就叫佢將hsbc 戶口轉作hsbc uk 做基地,咁就premium 唔洗keep 一百萬係戶口

因為 uk premium 只需5萬磅 就可以免月費
成個程序大約一個月完成,唯一唔好處係果5萬磅會比佢套住,做唔到投資,因為唔係英國居民

如果同時hsbc hk 唔夠一球 or hsbc uk 唔夠五萬就會收兩邊手續費(唔知點解)

利申 未出發
唯有早啲瞓

同埋巴打你住嗰到energy rating 係咪好低?
搵隻手feel 下有無入風啦,入風就差好遠
有入風嘅就搵啲皺紋膠紙封左條邊先
幾多先叫低?
租左間flat 淨係用電 無gas 好擔心電費。。
仲諗緊係咪應該搵另一間
年年Brighton Pride都同朋友去飲酒曬太陽狂歡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞