英國生活雜談/攻略/你問我答 (含資料整合) (8)

891 回覆
61 Like 2 Dislike
我感覺唔會點壓價
我開底咗
佢仲比高咗我提出嘅價
一般跟個post嘅價,唔會話壓價,但部分會有range。
例如£25000-28000/年 或者 £10-15/小時,咁就睇你經驗同情況。
謝謝巴打!
多謝指教
得個-+嘅扭嘅valve…
請問知唔知道英國人用開咩線上討論區

想係英國人係主流用户嘅平台 因為我想知道一啲當地行業嘅資訊 但Reddit依啲有埋其他國藉嘅用家

感激不盡
置頂google doc睇唔到:
您所提供的網址可能不正確,或者擁有者可能刪除了這個檔案。
你google個年薪uk pretax就得,有calculator計
reddit
另外都想請教吓
我用 Indeed UK 睇自己 HK 果行既工作
會唔會係自己 City 揾到
不過我發現好似黎黎去去
都係某幾間 recruitment agency post 幫手請人咁
e.g. BMS Performance, Verrus, Cordius
想知道 UK 係咪同 HK 一樣
又係成日見 Michael Page 請人果隻
又或者係咪呢 d agency 都好易呃人...
Moneysavingexpert
終於搵返呢個post
岩岩屋企有Woodlice,除左乾d,有冇解決方法?
只有搵佢入屋個入口,然後搵嘢封住佢e.g. 玻璃膠或者膠紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞