Sony WH-1000XM5 正式發佈

1001 回覆
126 Like 19 Dislike
XM5 個樣我覺得麻麻地
便攜性差過XM4
我諗要買都會買XM4(價錢考慮)
另外點解白色咁鬼貴
係 wh1000xm3
wi? 掛頸入耳果隻?
wh係頭戴
仲用緊1000x 用左差唔多5年
今次終於有d興趣想換
XM5呢個設計好似差左少少咁,冇前代咁精巧
反而有d似Bose 700
但考慮埋價錢max完全唔值囉
咪撚玩啦ldac播到hi res呀
真,MX3 已經ok
4,5 個feel 似夾硬為出而出
再出都係改進個連線穩定度同ANC

音質佢個動圈細左唔知會唔會差左
唔知你曲定直

原來連硬件台講lossless都會畀人笑
未發佈前, 以為可以好似shure 咁有內置Dac, 用usbc 連接裝置, 點知最後無, 有無人有shure, 講下隻嘢得唔得?
on9 冇人笑過你,你話aptx lossless好過ldac先出黎講返你錯
你話粒圈用同一個物料整但細左就話有可能差左姐
而家係另一種物料做 大細有咩可比性
aptx lossless係好過ldac呀
aptx lossless 最高可以超過1Mbps > ldac 990kbps
aptx lossless 可以16/44.1khz無損 > ldac無論16/44.1khz 24/96都係有損
aptx lossless係aptx adaptive其中一個mode,本來aptx adaptive已經可以24/96 Hi-Res < LDAC 32/96
aptx lossless出左啦咩?
未出冇實際使用過 講到識飛都得
同埋就泛用程度 一定係揀ldac 咩機都有得用
aptx lossless只會係新機先會出現 未普及亦都好難去到普及嘅時候
why not both
係罪大近年cut走aptX去谷LDAC

利申: 打算死守XM3
咁你等多兩年
https://www.qualcomm.com/news/releases/2022/02/28/snapdragon-sound-continues-redefine-wireless-listening-experience-addition

鳩通話今年下半年就有

不過反正罪大新嘢一定唔會有aptX,係時候轉會
最好逼到罪大出第二代LDAC
LDAC2: 330/660/990/1320(Lossless)
完美
Xm3用家表示唔需要升級
想買水貨XM4白色$2399俾女友
但女友係iPhone用家唔知佢點諗
怕佢話我點解唔買白色AirPod Max
airpods pro咪得,又平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞