Sony WH-1000XM5 正式發佈

1001 回覆
126 Like 19 Dislike
咁除番之後痛唔痛,有啲戴緊個陣唔覺,一除就好撚痛

當初點解要搞到自己要戴眼鏡
普通框
頭應該都大,我副眼鏡長期mount開少少
用一代同qc35 我都左右各較幾格
我就算一代都唔會話好痛
會唔會你較唔啱?
或者眼鏡框太大太粗,頂住?
求意見

應該入 xm4 定 xm5好
如果連續戴四五個鐘以上戴眼鏡一定會痛
我試過換headphone、換cups、換眼鏡,咁多年都冇辦法解決到呢個問題
我都想知
未擁有過
幼框眼鏡都解決唔到?
有新買新,唔鐘意xm5就等xm6
未買 但去sony試過 睇左啲youtube片
XM5 好多方面都比XM4"稍稍"進化
set寬左 唔會夾頭 舒適少少
nc比XM4好少少
通話就大大改善 升級得最多 清左好多
音質方面好似聽清多啲唔同音域 人聲
個人感覺 XM4 稍重bass啲 鐘意bass可能就XM4
XM4活動關節可能會積塵 XM5就無呢個位
但XM5有個硬傷 無得摺 大舊
掛頸個陣 聽嗰面唔可以完全拍低貼身
如果唔介意上面講嗰啲 想慳位就一定係XM4
想新科技就一定XM5
唔知點解XM5睇落大舊啲咁
驚出街好奇怪

係大舊啲
反而想知邊到仲有xm4銀色, 信譽好嘅水貨都得
好似幾正,想請教下可唔可以駁電視
用緊sony A9G
星際成幢睇睇??
我駁緊apple tv
可以同時駁iPhone 同apple tv
好撚方便
想問吓,本身想買個打機耳機
其實直接買Xm5可唔可以取替到呢啲打機耳機
小攞出街用,主要都係屋企聽歌,睇戲同埋打機
唔該巴打
睇來要入手了
8月頭買$2530買左行貨唔記得登記保養,
之前用2代..用左4年幾一D事都無..真係好襟

BTW, 之前用2代太耐無UPDATE APP
請問而家個APP 無得再偵測環境變化降噪?
無線耳機真係大生意,做到好似電話咁。
我買對shure846 咁多年都係performance咁好。。。
真係唔明update嗎能野
你一下上到消火神器
用無線都係貪方便姐D人
要音質真係有線
真無線就話啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞