Sony WH-1000XM5 正式發佈

1001 回覆
126 Like 19 Dislike
headphone做運動真係會死
用TWS啦
唔知你點定義差唔多
更加唔知你max黎max去做咩
同系列比係best
但都可能好廢
音質有提升就買得過
wireless又音質好嘅 好難得
又唔係一定越大越好聲
等有現貨落場試聽吓再買都唔遲
所以唔會有aptx
$1,999
排隊俾錢嗰時見前面位師兄都買左個
都係豐澤?
諗緊買唔買好
prixe.com有1940喎
不過唔知到時有無貨
唔介意水貨的話,amazon隨時再平少少。

MDR-1000X用家路過,感覺用料一代比一代差…
Yesss

去試試先 我覺得Okay嘅
個價加多少少有IER-M7,不過買得呢隻嘅人應該都係貪佢有ANC
我有過ap max
佢聽歌只係224

連$1400 mashall iv都打唔過(駁mac)

睇戲鬥唔過sony 7.1dts

不過佢有anc
同埋靚仔
320 vs flac
係apple原裝handfree就分唔到

不過大牛耳有低音/power又大

係分到224/354/990

嗰個所謂XM4用家就信晒Youtuber死吹Max好聲
你呢位MAX前用家就話唔掂
我諗個結論都幾明顯
重未計啲Youtube Comment section幾多人話Sony好幾多
可能條柒頭又會話人工耳係最精準嘅
但又會笑人聽聲音格式
唔知佢係用人工耳定係人耳去聽Max呢?
Youtube, 字幕那裡調做自動翻譯,然後選中文, 會出到80%準確的字幕翻譯
我冇記錯的話係上年5-6月左右
3190 我加幾舊買AirPods Pro 啦

(好多街舖賣緊3千尾)
我都係。XM5個樣靚仔咁多
加幾嚿換downgrade?
唔好咁 xm5未正式出嘅 不過xm4好過airpods就由得佢哋啦 要人證明 我咪出圖 佢地都係睇數字姐 用佢方法證明又比人屌 唔用又比人屌 佢哋中意打飛機由得佢哋 不過 xm5應該都係好過airpods
唔知連唔連到xbox同埋有無dolby atmos呢
呢家隻 wi 1 仲用到
係咪同呢家既 wi2 quality 冇乜大分別
apple出max之時
佢重係用緊4.2主力

佢Flac support 走數
applemusic當年未有lossless

atpx 352亦都冇用(佢追求穩定連線)
有airplay技術,又唔打算用

根本只係為出而出
如果有心update,而家一早support lossless
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞