Sony WH-1000XM5 正式發佈

1001 回覆
126 Like 19 Dislike
佢熱愛音樂,長時間戶外聽歌,用headphone耳仔冇咁易痛
香港戶外用頭戴式係咪想撚鳩佢
戶外舒適度IEM最好
係喎
對唔住,係屋企以外嘅地方至啱
XM5同Airpod Max冇得摺,驚佢嫌太大唔帶出街
放心xm4有得摺都係太大,帶出街建議都係tws
我部845 android 機 有得揀 ldac 但係用唔到
都係得apt hd
我女朋友耳骨有釘耳骨環(
所以佢無得用 tws

佢依家用 B&O HX
一樣無得摺
佢唔用既時候係掛係手袋度
佢熱愛音樂係成日聽歌定對音質有追求先
女仔長頭髮已經好似com住張被咁你重買headphone就焗上加焗
不過無論headphone定tws你都要戴埋佢去揀,因為要佢親身戴先知c唔c服
佢話唔摺得真係有d 問題 xm3 摺完拎去旅行一流
睇個型號以為入耳式嗰種,心諗咁快出?!
通話D聲好似幾好喎
諗緊四代定五代好,本身諗住買四,但係諗諗吓自己第一隻同埋聽啲評語講帶得舒服啲,通話質素又好咗,便攜性我應該唔會成日帶出街,所以都可以接受,差1200上唔上好呢
超同意
原本諗過upgrade 去WH-XM4,結果都係改買咗Sony IER
夏天用on ear 戶外聽嘢,焗到極難頂(任何牌子都係,除非有突破發明,如耳內air con)
我帶晒 on ear 同 tws 出街
我就頂多係TWS + IER + DAP。On ear (有線/BT)天冷先至出動,WH保溫功能唔錯
今日去左罪大店試左陣,用自己部IPHONE聽歌同連左佢個A90J電視睇左陣AVENGER

聲係幾好,個ANC 好隔
但都係好焗, 唔啱我
香港春夏出街用closed-back headphone = 玩自己
變相一年得幾個月出街用得
想問下巴打知唔知邊度有得試xm4?
正常Sony store都有
iPhone 音質只能通話,聽歌就不了
個mic同前代比點樣
noise cancelling sony已經收你皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞