Sony WH-1000XM5 正式發佈

1001 回覆
126 Like 19 Dislike
發覺1000XM5個造型好似airopds max
https://www.youtube.com/watch?v=s1PKGhldq7s

樣就舊款靚,但聽落去分別都幾大
今代真係冇必要升級
個款好膠
現時頭戴式最熱門除咗呢款XM5仲有邊啲?
連登仔say no, 通常都
我本身用 airpod pro 轉會
個 airpod pro 我已經 dum 撚左
airpod pro之前真係傾唔到電話
今星期開始傾到

不過都係唔夠ap1/2/3
1000XM5冇得摺好on9
想學apple就咁打橫但係個case唔似apple咁輕便
又整到咁撚大
無aptx 真係唔會買
邊度仲有1000XM3
想問下買黎開會用有冇咩問題
主要係用黎開會
有時會睇戲睇av咁
睇AV果陣小心人地拍你膊頭
LDAC唔係高過aptx?
LDAC 係目前最成熟,最普及既hi-res Bluetooth codec
LDAC 會好過aptx 同aptx HD
至於新出既aptx lossless,要高通S888 開始既旗艦SoC 先support
LDAC 係機乎部部android 機都有

aptx 既優勢主要係latency 好過LDAC
LDAC 只係同AAC 同SBC 睇齊
仲有4日
有wh xm2
wf xm4

其實係咪唔洗買wh xm5?
咁LC3呢
只係一個將會普及同只係比SBC好啲嘅編碼?
想請教下大家買會係官網買定岀去邊到搵
我手上幾部 android 都冇
LG V10, Sharp R2 R2compact
SONY D 機就有
android 8 開始有ldac,再舊就要有ldac 支援嘅sony 機
你搵d 咁舊嘅機黎講,我拎部sony f88x android walkman 連ldac 都冇啦

aptx 最少要用qualcomm chip 先有
支唔支援aptx hd, adaptive, LL 就要再睇邊部機
但samsung 就算用qualcomm 新cpu 都只有初代aptx
用iPhone係咪唔應該買?
部v10 唔係手, 但係sharp 果兩部都android 10
係DEVELOP MODE見到LDAC, 但係用唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞