Sony WH-1000XM5 正式發佈

1001 回覆
126 Like 19 Dislike
今日入手咗xm5 本身用緊wf1000xm4 覺得降噪差好多 係咪入耳式同頭罩式會有咁大分別開咗降噪老母叫我都仲聽到
未岀前又屌哂話唔會賣,結果
由第一代都話易斷
但我用左咁多年都未斷過
唔知係咪咁好彩買到壞水貨
我巴士用都會聽到其他人講嘢,你地個降噪係勁到聽唔到?
就咁按左邊NC/AMB掣頂住先。
我今日特登拎出街試 降完噪巴士都係嘈到飛天上咗Sony門市試用做對比係好小小 但係都係覺得吹大咗
作為一個本身無用開headset嘅人 用咗一星期十分滿意XM5嘅表現
我覺得唔太焗耳 同埋撘鐵都唔太聽到外面啲聲
至於tuning 我自己本身聽開hip pop e.g. drill, trap 同 indie band sound多 所以好留意樂器同音場 我用開入耳式 知道好難比較 但XM5我都聽得好爽
另外個講野停5秒功能好方便
希望比到少少意見未用過headset嘅朋友
請問如果個人好大汗
佢隻皮會唔會唔襟用好快爛?
衰咩
上次換耳機信心不足
跌咗個罪大headset落海之後貪平買咗Bose
聽歌真係差好多
PS5用呂唔用到
所有headset都唔方便咖喇,我本時慣兩手fing fing出街
買咗之後都會帶翻斜孭袋 如果你接受到掛係條頸就okay
要adapter
有名你叫 (b)uy (o)ther (s)ound (e)quipment, 同埋no high no low, it must be Bose

睇d 評測片,call quality 今代都叫可用,比上代進步左好多啦
起碼我係屋企譜電話,個fd 會問我點解咁靜
正常會快爛啲
inzone 個樣有啲似XM5
其實罪大除咗講電話收音講電話唔得之外冇咩問題
慣咗講電話插返airpod
其實係咪可以去馬
呢代講電話質素好咗好多
而家行貨都呢個價
水貨冇哂賣點

本身上星期日諗住買水貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞