Sony WH-1000XM5 正式發佈

1001 回覆
126 Like 19 Dislike
而家買XM3/4會唔會好on9 諗住喺派消費券嗰陣買
其實啱唔啱跑步用
邊係for運動用
新model 冇咗嘅feature:
xm3 support aptx 同aptx HD,xm45 唔得
xm34 可以摺埋,xm5 唔得

至於新model 嘅新feature 就睇返sony 廣告
XM5無埋NFC
明明NFC幾好用
好似上網有講點搞
Hard reset 左都係咁
坐地鐵 不停有聲
頂唔順
ios 機推係咪4代同5代都冇分別
我隻wf xm4冇用一排用返右邊開nc/ambient sound會有啲怪聲,應該係個microphone壞鳩咗
個個xm5 known bug 黎,你應該係sony 特有潛水聲
聽落似係撩耳仔咁嘅聲,係好普遍?
啱啱拎咗個盒去充電,充完啲怪聲又冇咗
桌面郁mouse都好明顯,當然部機跑唔到咁高FPS俾幾多Hz你都冇用,基本上唔係玩cs valorant呢類game唔使買到咁高,我個人認為240Hz都足夠絕大部份人用. 再上嘅話可能對top 0.x%嘅player先有必要. 不過以我嘅認知唔少top嘅player都大概知點樣去minimize latency. 之前我屎忽痕開個nvidia latency analyzer出嚟玩, optimize完啲setting開csgo 1000fps 成個system latency around 4-5ms. 講梗係mouse click>個mon display畫面嘅完整時間,所以喺咁嘅環境下,差0.x ms都已經好明顯. 因為呢0.xms好多時你會比你嘅敵人更早睇到對方,而top level 嘅game好多時就係贏呢0.xms,我覺得睇唔睇得出高同低refresh rate分別唔重要,重要嘅係對用嗰條友有冇幫助

我而家setup係9900k+1080ti,開dsr 4k玩valorant都有500+fps,下年如果有OLED 4k 240Hz一定買
桌面郁mouse都好明顯,當然部機跑唔到咁高FPS俾幾多Hz你都冇用,基本上唔係玩cs valorant呢類game唔使買到咁高,我個人認為240Hz都足夠絕大部份人用. 再上嘅話可能對top 0.x%嘅player先有必要. 不過以我嘅認知唔少top嘅player都大概知點樣去minimize latency. 之前我屎忽痕開個nvidia latency analyzer出嚟玩, optimize完啲setting開csgo 1000fps 成個system latency around 4-5ms. 講梗係mouse click>個mon display畫面嘅完整時間,所以喺咁嘅環境下,差0.x ms都已經好明顯. 因為呢0.xms好多時你會比你嘅敵人更早睇到對方,而top level 嘅game好多時就係贏呢0.xms,我覺得睇唔睇得出高同低refresh rate分別唔重要,重要嘅係對用嗰條友有冇幫助

我而家setup係9900k+1080ti,開dsr 4k玩valorant都有500+fps,下年如果有OLED 4k 240Hz一定買

覆錯post 自膠
同bose700 比,純通話質素比邊個好d?
外國rt 網話700好過xm5
XM4定XM5? ANC?
bose 700 都可以,但係xm5 仲清d 聲
冇咁遠把聲,不過最好自己去sony 到試下

原來xm5 無uc 版
700 有uc 版,插腦會收好d
個樣有少少柒
上sony store買咗
好似星期六送貨
諗緊 水貨 23xx 定行貨 31xx

求屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞