Sony WH-1000XM5 正式發佈

1001 回覆
126 Like 19 Dislike
幾千蚊買舊野,貴過人成倍,好又唔係最好
仲要自己原來聽唔出分別
但又要係到死撐,呢d咪on9
嗰時XM4新出水貨都要2500
街舖行貨價雖然一向比Sony買平幾舊,但今次轉咗款食水深少少都唔奇,水貨可能都會趁機調整加一兩百
啱準備出門口買XM4就見到呢個Post

去問下有冇減價先
果膠係咪睇得奇異博士多以為AI Upscale係上古魔法可以將壓縮到仆街嘅爛音化妝到變天音
咁講iphone + airpod max > iphone + xm4
呢個係must
冇買 不過見連登咁中意xm4就安心晒
你解釋吓Airpods Max點好聲過Android + XM4先啦
等睇你啲偉論呀
簡潔易明
https://youtu.be/xLMdDXq0UWk
咁啦 人工耳 不過你中意啦 你話好咪好 我自己都用緊wf xm4 廢事乜都果膠
你指XM3 ?
自膠 我發現出面大部份都係max>xm4 唔買max原因真係太貴 如果xm5都係差唔多咁點解要買xm5
XM4 本身已經唔錯,我平時用黎聽歌打機,skype
我自己另外都用緊64audio nio +dap聽歌
XM4 2千幾蚊仲想點,算幾好聲
你如果聽開mp3就無計,用乜都唔會太大分別
淨係計iPhone, MAX>XM4唔係冇可能
反正個source 都係得AAC
即係你上網用56k, 張lan card 幾勁都係56k
咁MAX 有AI ( )咪感覺好聽D 啩
貴成千蚊但除咗anc processor同bt 5.2之外好似冇乜升級感,咁點解唔買xm4
愈出愈貴
唔會啦,粒Sony V1 chip係MTK 定制
有冇人知門市有冇得試?
4同5 有咩大改進左?

如果不大 用番4都得
wf1000xm4 其實算係咁
比起垃圾級xm3
換左由第一代用到第四代既40mm driver
雖然呎吋仲細左,不過值得等demo 試下效果點
我只求今代戴耐啲都唔會耳痛

XM-3用家
40mm-->30mm
點解會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞