緊急 如果去台灣非香港出世 落地簽證ok?

567 回覆
8 Like 404 Dislike
你地班連登仔咪玩9樓主啦
其實我想講有啲內容係更新咗

更新前係點? 更新咗又有咩唔同?
橫掂台證一定搞唔切,聽日試下拎回鄉証睇下得唔得啦
我點你既我仆街死!

非香港出世,以前係要親身去,最近改左例,唔係香港出世既都可以網上攪,但你聽日去而家先黎問,睇怕都唔得。相片標準你可以用手機影,然後用Photoshop 執(如果你識,我既證件相都係自己用photoshop 執的)。

其實,所有資料係官網會寫晒,呢個世界上有電話呢樣野,你又可以打電話去問,點解唔早d處理
其實樓主唔係想你地講個事實畀佢聽,佢根本淨係想你地同佢講冇問題
早排搭因航,自助check-in,無要求出示台證。
On9

更新左又點呀
更新左咪係大陸出世都可以網上整然後等批囉
未更新前咪大陸出世一定要去金鐘排隊攞籌整囉
早排搭因航,自助check-in,無要求出示台證。

去到閘口見你唔係港澳地區出世咪會問你拎囉
番你嘅祖國啦大陸狗,學咩人去旅行
香港出世就咁印出黎就得 支那出世?拎張回鄉證上長隆玩啦

有野你就講啦
樓主去到ga,有個姓馬既都冇簽證,都去到台灣
人講又唔柒信, 仲要係度死撐 屌唔信你咪聽日自己去機場check in 囉
我點你既我仆街死!

非香港出世,以前係要親身去,最近改左例,唔係香港出世既都可以網上攪,但你聽日去而家先黎問,睇怕都唔得。相片標準你可以用手機影,然後用Photoshop 執(如果你識,我既證件相都係自己用photoshop 執的)。

其實,所有資料係官網會寫晒,呢個世界上有電話呢樣野,你又可以打電話去問,點解唔早d處理

第三個條件你應該match到?
不過預左今晚應該唔使訓
http://www.teco-hk.org/ct.asp?xItem=111582&CtNode=7511&mp=10

非港、澳出生者,曾於1983年後以港澳永久居民身份赴台
聽日照check in 問ok board 得咪去唔得咪返屋企 完。
可以網上搞 但要3至4日

聽日去🤦🏻‍♂️

香港人先係
支那去有好多限制

最近改左例,第一次都可以網上攪,但都無可能1日攪到

仲坐左一年監添

都講哂唔得仲死講 你唔信聽日咪去機場試下囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞