緊急 如果去台灣非香港出世 落地簽證ok?

567 回覆
8 Like 404 Dislike
認真Mode,有辦法,但你無咁把炮可以做到。

我發夢夢到,個夢內容係⋯⋯⋯

我當年做中國文化協會(台灣註香港政治機構),
呢個組織一直有偷運大陸政治犯去台灣,
當年64係我地將吾爾開希及柴玲救出來,
個過程係⋯⋯⋯

我地中間有一個組織,叫「中國災胞救助總會」,
將佢地由大陸偷運過黎香港,然後中華旅行社會安排好機票,特別通道,有專人帶佢地上飛機飛去台灣,全部裡應外合,應該連簽證都唔使!

然後由台灣飛去美國,當時台灣同美國關係好,美國一早安排好比佢地入境。

然後我發完個夢就訓醒了⋯⋯⋯

上fb搵岑建勳得唔得呢?

當年64你衝最前線或者得(講笑)
一定唔得
一定唔得
一定唔得
有個朋友馬來西亞出世
之前想去台灣,去搞入台證
個人話佢有2個國籍
要放棄一個先申請到

好似係

用馬拉護照咩事都無
肯撚定用過馬拉又屎忽痕用特衰
重新申請過,希望今晚有回覆嘅email話批咗

今晚即係幾點? 唔係想追擊樓主,但我爬晒你嘅回覆後,驟然覺得你真係好柒
成班人好小學雞 ,樓主朋友咁而家樓主代言有咩問題,洗唔洗句句都我朋友
另外上面有句「鬼知你大陸仔」,換言之即係大陸出世同香港出世根本無分別。

利申非支那非香港出世

你噏緊乜柒

半夜搵鬼幫你批

半夜搵鬼幫你批

好似話呢排開通宵
搭過因航又搭過台灣嘅airline
Checkin都會要你比入台證佢睇
改機票啦樓主
有香港永久身分證同護照都唔可以落地簽?
只係非香港出世,又未曾整過台證

2月份好似開通左非港出生永久居民網上辦理?我都唔知 你試下上網整 如果得係即時有。唔得就都冇辦法 去旅行唔預先準備好
一定要去金鐘搞 無既一定去唔到

利﹕帶過條女搞 (現場有台妹周圍行教你 都幾索)
唔係香港出世,第一次去台灣就要去金鐘辦理一次入台簽證,辦過一次後,之後入台証就可以online 辦理,所以你一定去唔成,機都上唔到,原因登機時睇到你passport 出生地唔係香港,就要你出示入台証
非香港即係邊度?
澳門嘅話得呀
得呀,有朋友試過
利申:認真mode
點解可以咁唔小心 grad trip唔係應該會好緊張架咩
得呀,有朋友試過
利申:認真mode

有冇details?
如果成班同學上曬機得你冇得上會係點
大陸仔
如果拎外國passport今日整證聽日攞
走啦 仆街支那狗
樓主朋友就係自己 自己柒左又扮朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞