緊急 如果去台灣非香港出世 落地簽證ok?

567 回覆
8 Like 404 Dislike

香港既航空公司先係
如果係台方航空公司機都未必上到

但是
仍然可以由屋企出發

坐乜航空公司都好
地勤一定會check
有人入唔到境被遣返
航空公司會被罰錢
地勤會首收warning letter

利申: 睇電視講

香港既航空公司先係

但是
仍然可以由屋企出發

坐乜航空公司都好
地勤一定會check
有人入唔到境被遣返
航空公司會被罰錢
地勤會收warning letter

你依家上網搞

好彩第二朝就批左

然後信用卡比錢 即print 台證

香港既航空公司先係

但是
仍然可以由屋企出發

坐乜航空公司都好
地勤一定會check
有人入唔到境被遣返
航空公司會被罰錢
地勤會首收warning letter

但我深信
樓主可以照係屋企出發
如果俾你入到境內先搞簽證咁仲要個簽證system黎做咩?

簽証(英語:Visa,源自拉丁語:charta visa,意為必須看到的文件)是一個國家或地區的行政機關在非本國或地區的公民所持的護照或其他旅行證件上的簽注、蓋印、附文(如另紙簽証),以示允許其出入本國國境(或者經過其國境前往第三國)的手續。有時一國政府會對另一國家的公民推出簽証優惠政策。

個friend境都無得入吖你話呢 留返係屋企打飛機算啦你

連飛機都上唔到呀,飛機都無得打

但仍然可以由屋企出發

唔好迫人啦巴打

visa都唔識搞學人去旅行,有突發事件發生都唔知點算 為樓豬著想出發唔到都未嘗唔係好事 塞翁失馬焉知非福吖
有香港永久身分證同護照都唔可以落地簽?
只係非香港出世,又未曾整過台證

你都係想我答你得,我答你得啦咁
利申:未試過
如果俾你入到境內先搞簽證咁仲要個簽證system黎做咩?

簽証(英語:Visa,源自拉丁語:charta visa,意為必須看到的文件)是一個國家或地區的行政機關在非本國或地區的公民所持的護照或其他旅行證件上的簽注、蓋印、附文(如另紙簽証),以示允許其出入本國國境(或者經過其國境前往第三國)的手續。有時一國政府會對另一國家的公民推出簽証優惠政策。

個friend境都無得入吖你話呢 留返係屋企打飛機算啦你

連飛機都上唔到呀,飛機都無得打

但仍然可以由屋企出發

唔好迫人啦巴打

visa都唔識搞學人去旅行,有突發事件發生都唔知點算 為樓豬著想出發唔到都未嘗唔係好事 塞翁失馬焉知非福吖

但係我知道樓主個fd一定會出發,一定得。
你依家上網搞

好彩第二朝就批左

Thanks

但我深信
樓主可以照係屋企出發

Agger

認真答樓主
上網申請都要5個工作天
你(叫你朋友)死左條心啦

即日開始,申請人可於雲端申辦入臺證(只限單次證),透過網絡填寫申請書,上載照片及應備文件,若文件齊全只要5個工作日就可自行上網繳費及列印入臺證,詳情請瀏覽網址:https://coa.immigration.gov.tw/coa-frontend/overseas-honk-macao
支那仔學咩人去台灣國

但我深信
樓主可以照係屋企出發

Agger

認真答樓主
上網申請都要5個工作天

即日開始,申請人可於雲端申辦入臺證(只限單次證),透過網絡填寫申請書,上載照片及應備文件,若文件齊全只要5個工作日就可自行上網繳費及列印入臺證,詳情請瀏覽網址:https://coa.immigration.gov.tw/coa-frontend/overseas-honk-macao

有fd試過最快 後日攞得
你依家上網搞

好彩第二朝就批左

家陣都十一點

我上星期都係夜晚整 第朝訓醒就批左

如果樓主"朋友" 早機就繼續訓啦

依家應該都係得呢個方法有機
去旅行都唔做足功課 去唔到可以怪邊個
冇巴絲試過?

得,一定上到機。
你要咁答案,right?

一定上到機,咪撚聽呢度 d 人亂講,我 fd 大陸出世第一次去台灣乜簽證都唔駛搞犁就去到。
去旅行都唔做足功課 去唔到可以怪邊個

同意
利申 試過
大陸出世,用緊香港永久身分證同特區護照,
唔得
去到佢唔會俾機票你上機,
最仆街係hkexpress條撚屌話可以辦即日快證,叫我第二朝一早去搞,第二晚飛,仲提我佢地第晚機票就賣曬,最好買定
係唔得架

第朝去到台灣領事館話係冇即日快證,正常要搞三星期,特別事情(比賽,公事,白事果啲)都要個零星期

好彩冇聽hkexpress條友亂講買到

樓主朋友買個教訓,拎到入台證一次之後就永久可以落地簽證

但機場條友都係要你出示以往入台證或者網上簽證(可即時申請,五分鐘)先肯俾你入禁區,出示唔到佢要打電話去台灣問你係咪真係曾入境,好耐分分鐘上唔到機

大陸仔以為台灣係支共睇場咩
都話咗唔得,但你係都要問撚到人答得為止
你依家上網搞

好彩第二朝就批左

家陣都十一點

我上星期都係夜晚整 第朝訓醒就批左

如果樓主"朋友" 早機就繼續訓啦

依家應該都係得呢個方法有機

聽日1點半機

但我深信
樓主可以照係屋企出發

Agger

認真答樓主
上網申請都要5個工作天

上次幫人整 辦公時間upload完 10分鐘即覆
又話張相唔岩 再up又話張相暗
之後再up 過一日先批
齊野應該2日ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞