緊急 如果去台灣非香港出世 落地簽證ok?

567 回覆
8 Like 404 Dislike
仲諗住叫樓主早d退張機票好過,下次請早
睇真d,十七個鐘頭前
好想知樓主而家點
好想知樓主你(朋友)依家點

同問

應該坐緊飛機上唔到網

應該仲係領事館跪緊
利申 試過
大陸出世,用緊香港永久身分證同特區護照,
唔得
去到佢唔會俾機票你上機,
最仆街係hkexpress條撚屌話可以辦即日快證,叫我第二朝一早去搞,第二晚飛,仲提我佢地第晚機票就賣曬,最好買定
係唔得架

第朝去到台灣領事館話係冇即日快證,正常要搞三星期,特別事情(比賽,公事,白事果啲)都要個零星期

好彩冇聽hkexpress條友亂講買到

樓主朋友買個教訓,拎到入台證一次之後就永久可以落地簽證

但機場條友都係要你出示以往入台證或者網上簽證(可即時申請,五分鐘)先肯俾你入禁區,出示唔到佢要打電話去台灣問你係咪真係曾入境,好耐分分鐘上唔到機

大陸仔以為台灣係支共睇場咩

嘩屌 全完唔知
8月尾去台灣
好彩見到呢個POST
唔該樓主
我教你啦
而家即刻上網申請
online check in
到機場就寄倉
上機
去到台灣
就唔好入境住
訓一兩日
到台證ready俾埋錢先入境
樓主朋友同樓主係咪買左二人同人機票
樓主朋友同樓主係咪買左二人同機票

樓豬上唔到機,樓主班fd應該已經到咗台灣
傻閪啊

慘慘豬

數豬跑過去仲快過班fd搭飛機啦 學界精英

數豬跑過去仲快過班fd搭飛機啦 學界精英

樓豬跑過去仲快過班fd搭飛機啦 學界精英
你叫個fd去到幫個入境處職員含撚應該比入
去旅行去到盡
搏盡無悔

利申:成日去台北(有一個ex大陸出世)
你叫個fd去到幫個入境處職員含撚應該比入
去旅行去到盡
搏盡無悔

利申:成日去台北(有一個ex大陸出世)

樓主宜家話係自己上唔到機喎
樓豬,原諒我坦白,on9真係無藥醫

有fd聽日去台灣但唔係香港出世,冇整台證
有冇巴絲試過去到台灣,先落地簽證

我有試過wor
爸爸唔係香港出世,我去整台證時揀左爸爸係香港出世
去到機場,華航個職員留意到,第一件事就問爸爸有無去過台灣
佢話如果爸爸有去過台灣就有得搞
咁好彩爸爸之前去過台灣,咁職員哥哥就打左個電話過台灣
等左一陣就同爸爸講,可以去到台北先整落地簽證
最後都無影響到個行程

喱啲嘢都可以報假?
人哋同你老豆傾兩句就得嫁喇?
唔洗check身份證嫁?

我有試過wor
最後都無影響到個行程

喱啲嘢都可以報假?

我諗我真心咗
如果假嘅你犀利
下次請早
當年我識人又係因為咁去唔到
仲怪人做乜唔提佢
佢班fb冷冷的放下一句
鬼知你大陸仔呀

呢句說話就咁睇都覺得爽

條友平時講野串串地
人地有機會咪串番你
結果睇仲成班fb有得去
自己無得去
人地又真係無責任
visa梗係自己check
佢出發前三日先發現
人人都做到網上簽
係佢唔得(得佢一個大陸仔)
無記錯出來做嘢無耐
仲要呃阿媽有得免費改機票

我有試過wor
最後都無影響到個行程

喱啲嘢都可以報假?

我諗我真心咗
如果假嘅你犀利

佢爸爸係有去過台灣, 可能當佢填錯咁處理, 唔係香港出世有去過台灣好似可以做到落地

坐大飛過去啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞