緊急 如果去台灣非香港出世 落地簽證ok?

567 回覆
8 Like 404 Dislike
利申 試過
大陸出世,用緊香港永久身分證同特區護照,
唔得
去到佢唔會俾機票你上機,
最仆街係hkexpress條撚屌話可以辦即日快證,叫我第二朝一早去搞,第二晚飛,仲提我佢地第晚機票就賣曬,最好買定
係唔得架

第朝去到台灣領事館話係冇即日快證,正常要搞三星期,特別事情(比賽,公事,白事果啲)都要個零星期

好彩冇聽hkexpress條友亂講買到

樓主朋友買個教訓,拎到入台證一次之後就永久可以落地簽證

但機場條友都係要你出示以往入台證或者網上簽證(可即時申請,五分鐘)先肯俾你入禁區,出示唔到佢要打電話去台灣問你係咪真係曾入境,好耐分分鐘上唔到機

Block 7埋你條支那狗
On9樓主仲扮咩朋友 自己咪自己
又揀答案睇 柒到無眼睇

中國人係咁架啦
如果俾你入到境內先搞簽證咁仲要個簽證system黎做咩?

咁落地簽證係要來做乜?
學咩人去台灣 返大陸玩啦你
成班人好小學雞 ,樓主朋友咁而家樓主代言有咩問題,洗唔洗句句都我朋友
另外上面有句「鬼知你大陸仔」,換言之即係大陸出世同香港出世根本無分別。

利申非支那非香港出世

Passport 咪會話俾你知個分別

真心問,台灣點知你邊到出世?
本passport有寫?
成班人好小學雞 ,樓主朋友咁而家樓主代言有咩問題,洗唔洗句句都我朋友
另外上面有句「鬼知你大陸仔」,換言之即係大陸出世同香港出世根本無分別。

利申非支那非香港出世

冇passport
攞完香港身份證都係支那人呀
可以網上搞 但要3至4日

一定唔得,要去金鐘,一星期先得
一定要去金鐘搞 無既一定去唔到

利﹕帶過條女搞 (現場有台妹周圍行教你 都幾索)

改左啦,上官網睇新例啦⋯⋯

屌我當年晨神帶條女去搞
依家可以上網搞..................

屌我當年晨帶條女去搞
支那人go back to your country la
蝗蟲

屌我當年晨帶條女去搞

我睇呢個網 網上簽証
http://www.teco-hk.org/ct.asp?xItem=111582&CtNode=7511&mp=10

申請資格
申請須知/應備文件

備註

1. 香港、澳門出生之永久居民。
2. 非港、澳出生者,曾於1983年後以港澳永久居民身份赴台。
3. 持有效港澳居民入出境證者。

即係樓主要用三
係大陸出世 未去過 但有出入境身份証?
已經去緊力寶 祝我成功

利申非支那非香港出世

讀緊弱能學校定返緊庇護工場呀?
講嘢一舊舊 十足死老竇
塔單問,如果3個月後飛
幫老豆老母申請passport 同整台證應該趕得切?

一定無問題

利申非支那非香港出世

發現未去過台灣人仕

屌我當年晨帶條女去搞

我睇呢個網 網上簽証
http://www.teco-hk.org/ct.asp?xItem=111582&CtNode=7511&mp=10

申請資格
申請須知/應備文件

備註

1. 香港、澳門出生之永久居民。
2. 非港、澳出生者,曾於1983年後以港澳永久居民身份赴台。
3. 持有效港澳居民入出境證者。

即係樓主要用三
係大陸出世 未去過 但有出入境身份証?

(一) 書面申請:非香港澳門出生首次申請者,或在臺灣地區停留超過30天
已經去緊力寶 祝我成功

即批即飛
還得到先好借
特區護照非港澳出世第一次去就唔得
去過又有舊台証證明到你去過就可以落地簽

利申非支那非香港出世

有寫到明出生地點架喎
你本中國護照無
已經去緊力寶 祝我成功

祝你朋友成功
其實佢一路無明示過喺邊度出世

你閱讀fail
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞