緊急 如果去台灣非香港出世 落地簽證ok?

567 回覆
8 Like 404 Dislike
台灣呢d鬼地方去黎把撚咩

台豬
每年DSE完都有呢D CASE

睇樓主開過嘅post,應該比你講中
啱啱考完個隻

dse仔絕對唔差
我信樓主(個fd)會早d訓聽朝早d出發
機票都拎唔撚到呀仲落地
依家有得上網搞咪算好
我做緊地勤呢啲時間大把呢啲case
機票都拎唔撚到呀仲落地

正確黎講係boarding pass
樓主,我試過,可以幫你。

幫你call的士返屋企

咁其實如果無睇清楚就放人會有乜後果
Thanks各位巴絲
機票都拎唔撚到呀仲落地

正確黎講係boarding pass

叫樓主朋友print定先
未出發先興奮
比錢就得

有冇details?

你預1個月左右整個台證
利申:前領隊

個名
除非你之前去過台灣去過金鐘整過台證,否則下次請早

好少會有呢啲情況出現 一定會叫佢比台證我睇先出得登機證
去之前都唔搵定資料
有香港永久身分證同護照都唔可以落地簽?
只係非香港出世,又未曾整過台證

係,唔可以!

利申:我朋友同你(朋友)情況一樣

咁想落地簽個d呢?
GG la
香港出世可以即出
非香港就下次記得早d搞

下世出生地點記得唔好揀支那啦
拎咩護照?美加都免簽證
利申 試過
大陸出世,用緊香港永久身分證同特區護照,
唔得
去到佢唔會俾機票你上機,
最仆街係hkexpress條撚屌話可以辦即日快證,叫我第二朝一早去搞,第二晚飛,仲提我佢地第晚機票就賣曬,最好買定
係唔得架

第朝去到台灣領事館話係冇即日快證,正常要搞三星期,特別事情(比賽,公事,白事果啲)都要個零星期

好彩冇聽hkexpress條友亂講買到

樓主朋友買個教訓,拎到入台證一次之後就永久可以落地簽證

但機場條友都係要你出示以往入台證或者網上簽證(可即時申請,五分鐘)先肯俾你入禁區,出示唔到佢要打電話去台灣問你係咪真係曾入境,好耐分分鐘上唔到機

如果第二次去申請網上嗰個結果係accepted就唔洗拎舊台證去

咁想落地簽個d呢?

Passport 會有寫佢邊度出世架嘛 同埋都會提佢地唔好將台證寄倉
支那仔學咩人去台灣國

台狗咪又係中國一個省份
好難得就快7月先有台證POST, 以往差唔多日日都有POST問
樓主剩係揀D佢覺得正確既POST去回
問完又唔信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞