緊急 如果去台灣非香港出世 落地簽證ok?

567 回覆
8 Like 404 Dislike
其實我想講有啲內容係更新咗

咁仲上黎問? 聽日飛玩得開心d
原來揸同一款passport 同身份證都有唔同出入境權利
認真答 10日前經驗
女朋友都係大陸出世 冇去過台灣
佢晚11點幾網上申請 發現最快都3個工作天
於是佢隔日一早去力寶到搞
話好緊急 機票都買埋 show俾佢睇
扮死狗 一開始都係唔得
但轉第二個counter就得左
所以厚面皮d 搵唔同職員幫手啦
半日唔洗 12點到已經批左
成班人好小學雞 ,樓主朋友咁而家樓主代言有咩問題,洗唔洗句句都我朋友
另外上面有句「鬼知你大陸仔」,換言之即係大陸出世同香港出世根本無分別。

利申非支那非香港出世

Passport 咪會話俾你知個分別
如果成班同學上曬機得你冇得上會係點

哎喲喲 陰公豬啦 比啲同學知道自己係支那狗啦
一定要去金鐘搞 無既一定去唔到

利﹕帶過條女搞 (現場有台妹周圍行教你 都幾索)

改左啦,上官網睇新例啦⋯⋯
唔係香港出世,第一次去台灣就要去金鐘辦理一次入台簽證,辦過一次後,之後入台証就可以online 辦理,所以你一定去唔成,機都上唔到,原因登機時睇到你passport 出生地唔係香港,就要你出示入台証

改左啦,上官網睇新例啦⋯⋯
原來揸同一款passport 同身份證都有唔同出入境權利

當然啦,泰國出生但拎香港護照既人都入唔到泰國境。好多時政治原因
如果拎外國passport今日整證聽日攞

有好多外國護照免簽添支那特區護照係低等少少架啦
認真答 10日前經驗
扮死狗 一開始都係唔得

聽日會去試,thanks
其實搞去旅行啲嘢真係唔好預咁抆
大佬唔係搭巴士去海洋公園/迪士尼買張飛就入得
講緊係要出境搭飛機去第二個國家
其實我想講有啲內容係更新咗

習大大更新左收返台灣可以用回鄉證入境定咩?
其實佢一路無明示過喺邊度出世
年年都有人問

咩年年 就月經啦
年年都有人問

咩年年 就月經啦

痴撚線d新移民多到

係朝早整第二日下午拎 成日上4x樓整 成日見到堆支那人扮外國護照畀人叫返去下面個間整
年年都有人問

咩年年 就月經啦

痴撚線d新移民多到

無計變左支那殖民地係咁架啦
睇你咩passport, 有d免簽證
支那豬

係朝早整第二日下午拎 成日上4x樓整 成日見到堆支那人扮外國護照畀人叫返去下面個間整

呢啲咪大陸文化入侵囉。
以為香港同大陸一樣乜尻都可以假。
雖然護照呢啲起碼都仲有保障假唔嚟,但社會各階層就唔會有呢種官方式保障喇。
好尻sad真係,表面睇好似香港仲有底線,但實際已經起普通市民嘅核心價值觀同化得好尻緊要,睇下連登就知。
認真答 10日前經驗
扮死狗 一開始都係唔得

每年每月都有人問
On9樓主仲扮咩朋友 自己咪自己
又揀答案睇 柒到無眼睇
Block 7 你條支那狗先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞