緊急 如果去台灣非香港出世 落地簽證ok?

567 回覆
8 Like 404 Dislike
有fd試過得 去馬啦
如果拎外國passport今日整證聽日攞

係朝早整第二日下午拎 成日上4x樓整 成日見到堆支那人扮外國護照畀人叫返去下面個間整

呢啲咪大陸文化入侵囉。
以為香港同大陸一樣乜尻都可以假。
雖然護照呢啲起碼都仲有保障假唔嚟,但社會各階層就唔會有呢種官方式保障喇。
好尻sad真係,表面睇好似香港仲有底線,但實際已經起普通市民嘅核心價值觀同化得好尻緊要,睇下連登就知。

agger
成班人好小學雞 ,樓主朋友咁而家樓主代言有咩問題,洗唔洗句句都我朋友
另外上面有句「鬼知你大陸仔」,換言之即係大陸出世同香港出世根本無分別。

利申非支那非香港出世

Passport 咪會話俾你知個分別

真心問,台灣點知你邊到出世?
本passport有寫?

有寫到明出生地點架喎
你本中國護照無

中國護照都有寫啦
已經去緊力寶 祝我成功

祝你朋友成功

又話你朋友
有香港永久身分證同護照都唔可以落地簽?
只係非香港出世,又未曾整過台證

都答左你唔得又唔信
去旅行都唔準備定
抵死

去旅行都咁on9
已經去緊力寶 祝我成功

祝你朋友成功

又話你朋友

屌!

被樓主嚇一嚇,即刻上網搞咗個入台証先

點知唔洗五分鐘就搞掂晒

果頭撳完SEND出去,轉頭睇批核就批咗。

咁大個仔第一次去台灣。
已經去緊力寶 祝我成功

祝你成功
已經去緊力寶 祝我成功

祝你成功

成功REJECT

冇巴絲試過?

得,一定上到機。
你要咁答案,right?

去啦~一定出到發既

遊下機河有咩所謂 有2餐食

坐國泰餐都無得你食
成班人好小學雞 ,樓主朋友咁而家樓主代言有咩問題,洗唔洗句句都我朋友
另外上面有句「鬼知你大陸仔」,換言之即係大陸出世同香港出世根本無分別。

利申非支那非香港出世

Passport 咪會話俾你知個分別

真心問,台灣點知你邊到出世?
本passport有寫?

有寫到明出生地點架喎
你本中國護照無

中國護照都有寫啦

LING YUNYUN
屌!

點知唔洗五分鐘就搞掂晒

咁大個仔第一次去台灣。

我唔信
可以網上搞 但要3至4日

聽日去🤦🏻‍♂️

如果買左機票繼續去當游飛機河
早排搭因航,自助check-in,無要求出示台證。

我3月搭BR俾個地勤水咗去自助Check in
搞到我以為唔使Check入台證收入背囊

跟住我係閘口位叉電上網
無啦啦見自己名係個白板出現做乜鳩
原來佢就係Check返自助Check in客嘅護照入台證
結果要係個背囊搞一大輪拎返出嚟
屌!

點知唔洗五分鐘就搞掂晒

咁大個仔第一次去台灣。

我唔信

唔信乜嘢?
早排搭因航,自助check-in,無要求出示台證。

我3月搭BR俾個地勤水咗去自助Check in
搞到我以為唔使Check入台證收入背囊

跟住我係閘口位叉電上網
無啦啦見自己名係個白板出現做乜鳩
原來佢就係Check返自助Check in客嘅護照入台證
結果要係個背囊搞一大輪拎返出嚟

利申香港出世
但特鳩護照
屌!

點知唔洗五分鐘就搞掂晒

咁大個仔第一次去台灣。

我唔信

唔信乜嘢?

遊世界
台灣你秒批啦

邊似得有d扮香港人(例如樓主聲稱既朋友)去個台灣都要人祝福咁嚴重

聽日去🤦🏻‍♂️

如果買左機票繼續去當游飛機河

你就想有得上機

CX 啲地勤講,俾你上機去到打回頭,航空公司會俾台灣罰得好金,同埋個地勤要收警告信架。
屌!

點知唔洗五分鐘就搞掂晒

咁大個仔第一次去台灣。

我唔信

唔信乜嘢?

遊世界
台灣你秒批啦

邊似得有d扮香港人(例如樓主聲稱既朋友)去個台灣都要人祝福咁嚴重

應該唔批比我先啱,去咁多地方都唔去台灣。
整唔到
整唔到

有香港永久身分證同護照都唔可以落地簽?
只係非香港出世,又未曾整過台證

香港人都要曾經整過台證先可以落地簽

護照有欄叫出生地 你自己望下
整唔到

有冇夾張金牛係入面呀

聽日去🤦🏻‍♂️

第一次你要去金鐘搞喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞