【連登 商業電台 光明頂 討論區(八十八)】

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
班盲粉曲解晒19

開始帶風向話濕鳩指佢有料
尋日唔知
今日冇
最批評嗰句都係冇首紅遍香港嘅歌,同埋點解要抄韓風呢啲唔sustain 嘅野
跟住就上連登開幾個post吹奏當做咗野
positive feedback
唔係話件事positive
即係個loop會越loop越大
Build嗰兩個囉
你指邊方面?唱功?咁好多日本偶像組合都麻麻啫
另外偶像組合香港有幾多?冇其他公司捧到隊咁有觀眾緣嘅,鏡紅係好正常
好似新乘豬肉獎

而家重量唔重質 總之人多就ok
老實講,我唔知依啲係由邊個決定,如果係連登嘅晒鳩氣,根本連登仔鳩UP唔洗本,講完一班冇特別fact check嘅人又信,先變到依個又黃嗰個又藍,再加埋一班五毛+假膠推波助瀾
去到邊個位叫屌得,邊個位可接受
呢個問題啲人成日嗌架
佢第1個post rip 可惜因為搞緊大陸個演唱會 要握手補鑊 就被人狂追擊 搞到香港個演唱會收皮 唯有長住上海 不過路都係自己選擇
睇下kpop再講
係冇,不過呢個未必係mirror問題,宜家資訊流通太快就算外國都好小有一首歌紅多過幾個星期,同已前一首歌都可以唱一世好唔同的了
最慘應該係19 moments 同 kay
19反泡就不嬲
不過泡菜娛樂圈唔sustain就真係偏見
而家紅撚咗十鳩幾年已經變埋亞洲娛樂界龍頭
幾撚唔中意泡菜都無得否認呢個事實
人多都係實力一種啦
咩行業都係,客多嗰個,市佔率大,就係龍頭架啦
工藝好但小眾分分鐘等執笠
咁香港巿場有咁嘅需求,唔通叫班泡菜仔唱廣東歌咩
唔講KPOP初頭開始紅嗰陣,有啲香港嘅人幾反感
今晚畫公仔畫出腸
Mirror只係個切入點
唔好比佢停
需求都唔好冇要求
kay同謝繼聰就真係夾硬嚟
19moment屌fans就自己攞嚟 無得怨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞