日本Being系音樂討論區6

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
我都諗緊買邊啲,第一隻就25週年精選先
ZARD Forever Best係一隻值得買的ALL TIME BEST

千祈唔好買Golden Best, 呢隻精選簡直係呃錢
收到,多謝提醒
25周年呢隻ALL TIME BEST有Golden Best: 15th Anniversary當中的收錄過的24首歌
而且仲有從未入過精選的DAN DAN、展開雙翼

不過呢隻精選,遺憾就係冇收錄點燃心火 同 悲しいほど貴方が好き
希望快啲出歌單
好想知會收啲咩歌
點燃心火我都好鍾意
話時話展開雙翼係咪就係許志安首心血
世界はきっと未来の中

呢首歌再聽多幾次
會發現呢首歌有少少Don’t you see!的影子
等我聽多幾次留意吓先,thanks
心血難聽到HIHI

我真係唔理解點解當年Being要將呢首歌擺入雪櫃
明明係一首好歌, 等到姐姐去到第二個地方生活先至出依首歌
展開雙翼同時亦係第一首織田哲郎同柯南合作的歌曲
姐姐在世嗰陣時無出呢首歌真係好可惜

另外想問下知唔知點解素直に言えなくて 2009又出single嘅?呢首唔係不思議隻single b side咩?

WANDS原版已經聽到我
姐姐版就更加
多謝推介
09版素直に言えなくて 係重新製作的
姐姐一直都好想為呢首歌重新製作, 重新編曲

搵左我鍾意的麻衣去做featuring
原來係咁,明白了
遠い日のNostalgia - HOLD ME FULL VER
https://youtu.be/M2ryMhSgBjA

呢首歌想推介比大家
唔主打真係可惜
得HOLD ME係完整版

精選版係修剪版
講知名度,《もう探さない》未必係泉水姐姐最愛注目嘅歌,不過個MV算係ZARD最出色MV之一,而且同中山美穗主演電影《情書》一樣,MV由岩井俊二執導,其中泉水姐姐大嗌一幕,如果睇過中山美穗喺《情書》入面對住雪地大嗌嘅鏡頭,一定會似曾相識

https://m.facebook.com/zardfans9/videos/%E3%82%82%E3%81%86%E6%8E%A2%E3%81%95%E3%81%AA%E3%81%84-pv/936851283801392/
多謝推介,真係無為意呢首
原來著橙色衫係沙灘行就係呢個mv
剛聽完,呢首都幾好
其實HOLD ME呢隻碟
啲歌曲我都好鍾意

風格比較統一
等我今晚成隻聽一次先
其實麻衣係我第一個鍾意的日本歌手
第一首聽佢的歌, 係佢同柯南合作的 白い雪

八卦下巴打係咩年齡層?
我就八十後
我首次認識Being的歌
就係柯南的謎以及光と影のロマン

之後就係中華一番的 空

其後係大黑的我只凝望你

但係講到鍾意的日本歌手, 麻衣係第一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞