日本Being系音樂討論區6

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
2018年10月出
雖然只有8首歌,但係好耐聽
Light Up My Life呢首又高質

真っ赤な傘 ~京都の雨~唔做主打真係可惜
我發現我係有呢隻碟

但而家應該向個箱度

個時日本買左堆碟返黎

我搵電腦係有rip 過

可能個時只擺左渡月橋落電話度
呢隻春夏秋冬都算麻衣近年的神碟
我到而家都好鍾意春夏秋冬所有歌
今日搵時間放落電話聽下

d 歌名我都陌生

應該無點聽過

btw 佢仲有隻莫斯科交響 第1隻我覺得好聽
除左渡月橋

今宵は夢を見させて 係全碟最愛
delicious way呢隻碟如何
好聽
delicious way 呢首我最鐘意
其他single 歌都好聽
呢隻當年都驚為天人

love day after tomorrow 而家聽返就悶左d
d 猝碟聲感覺娘左d

但我覺得靚鬼佬聲好煩
delicious way 呢隻我最鍾意
除咗主打之外,其他sidetrack 又係好好LOOP
Everything’s All Right
段bridge好正

Stepping Out我又好鍾意

個鬼佬同麻衣合作多年
但近年應該無啦.又好似繡耐無聽佢把聲出現了
不過佢出道個時 係好興向美國紅返日本呢個做法(向外國出隻碟先) 宇多田 同倖田來未 都係咁
佢都有mai k
上隻碟有一首仲有同個鬼佬合作
聽返春夏秋冬呢隻碟未
麻衣同柯南合作的新歌
Secret, voice of my heart

巴打點睇
我聽左full 啦

首歌唔錯
但唔夾套野
雖然套野幾好笑(op +ed 再加本編) 都係8分鐘
套野得5分鐘 我覺得可能會係長壽番如果收視唔錯
ED應該同aao首playmaker調返轉
我好鍾意呢首歌個結尾
呢幾年佢好少咁玩
SAWAGE☆LIFE 呢首歌點睇

呢首反應一般,但我好鍾意首歌的編曲
副歌好入腦
之前你有冇買 倉木麻衣 x 柯南精選
呢隻雖然炒冷飯,但收錄左21首麻衣同柯南合作的歌
21 個隻有呀 岩做運動聽咩?
我呢排间日聽youtube 個d 排行榜 9x 年個d

好多歌手都未聽過
啱做運動時聽 曲風多元化
快歌又有 慢歌又有

倉木麻衣 x 柯南精選 21 嗰本booklet好有心機同誠意
就算係冷飯我都肯俾錢買
都係
不過只可以係短篇動畫
新浜, 麻衣, aao, FOV新歌如何
倉木麻衣 10月28日 40歲 🎂

首先祝福麻衣生日快樂,身體健康!
希望你繼續做更多好音樂,繼續同柯南緊密合作。
今年產量少都唔緊要,抖夠就慢工出細貨,認真做好新專輯。

我鍾意左麻衣的歌已經15年,白い雪 係第一首我認識你嘅歌。
召喚
麻衣有冇最新情報
同上次講一樣

下年係日本會開live
出新歌

同埋今年年尾可能會有配信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞