日本Being系音樂討論區6

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
睇完MUSIC STATION真係心酸, 90年代真係BEING盛世...
而家就成日要靠唱懷舊金曲五十年大黑先可以勉強上場...
不過, 見大黑最近咁活躍, 係唔係真係爭到入樽主題曲啊!!!!!???
BEING真係要努力啲
(雖然炒冷飯好好賺...)
當年Being走低調路線 以不宣傳為宣傳嘅方針做好音樂
其實依家肯出番啲音樂節目已經算好
召喚戰車巴

WANDS出新歌
Cover SLAM DUNK ED2世終
WANDS終於COVER世終
無獨有偶上杉都出30周年世終single, 重搵埋織田幫佢編曲
成功召喚戰車巴
唔知係咪暗示WANDS有機會爭取到SLAM DUNK電影版主題曲
最近入咗個姐姐嘅whatsapp group,原來香港都有啲die hard fans
至少呢度都有幾個
哈哈,咁又係
我啱啱upload咗5DVD 嗰套MV collection連字幕檔上drive,睇吓各位有冇興趣

https://drive.google.com/drive/folders/1w9h4g8s7XG2LrHqM6dAZnk5-PNG2O2ri
我都鍾意姐姐
Being粉

不過我偏心大黑同麻衣
FIELD OF VIEW出新單曲
9月28日出

https://fieldofview.jp/news/20220816.html
恭喜!
今年being啲老餅出齊咁濟!
差麻衣
連姐姐都要出炒冷飯blu-ray紀念演唱會(我覺得仍然可以過到3000張)
麻衣都靜左好一排...
我收到本會刊都係不斷炒冷飯
至少設計新goods俾我地買都好
留名
是但聽咗幾首都好好聽
有冇啲好鍾意嘅being歌手
你點睇佢今次出單曲

泉水姐姐
好靚
除咗姐姐 其他有冇聽
麻衣可能留返quota 下年先谷
可能有機會同柯南合作
爭取到M26主題曲

第二十六次合作
過三千當佢贏
出新歌都要放首君がいたからlive版落去, 證明being自己都無信心
不過都值得期待 我都期待大黑新碟~最近佢狀態唔錯!!! 係咁出活動!
being老人院有活動我呢啲中年歌迷都仲好開心
啲相好靚! 不過好似90年代唱片封套咁...
being老人院真係名不虛傳!
FOV對上次出實體單曲已經係2002年

但係點解會擺埋君がいたからlive, 會多啲人買咩

大黑 ALL TIME BEST仲有兩首新歌未曝光, 期待中

Being依家都算「盛世」,好多90s皇牌
不過Being叫老人院都係事實
而家新人接棒係WANDS,SARD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞