日本Being系音樂討論區6

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
呢首姐姐嘅歌入面嗰段Rap(應該係掛)初頭聽覺得有啲怪怪哋,但聽多幾次又覺得幾過癮

https://youtu.be/A_5CX2loAP0
想問下最尾嗰首後面遠い星を数えて係咪算hidden track?

Btw 呢首嘅99年郵輪Live版本我勁鍾意,尤其姐姐嗰下推手

https://youtu.be/4aFEj6HNHj8
遠い星を数えて係hidden track
唔怪之得,多謝巴打解釋
仲有遊艇live都值得收藏,話哂都係佢健康時唯一一次live
我都有本ZARD Graphics,入面網羅左泉水姐姐歷年專輯同宣傳品,都算係記錄左佢歷年音樂活動,值得珍藏
呢隻係我第一隻買姐姐嘅碟
唔知有生之年有冇機會有full version嘅遊輪live睇
呢本我都有留意,巴打請問呢本入面係每隻碟嘅海報同封面嗰啲嗎?
係,基本上由佢出道到2021年出過嘅專輯同音樂活動出過嘅CD同周邊產品,書都會涵蓋
多謝巴打
睇嚟我應該都會買埋
如果想初步了解泉水姐姐,呢本書算係唔錯選擇
呢首如何
呢首都幾好喎,多謝推介
星のかがやきよ對我嚟講就好洗腦
當年由愛內START轉做呢首真係正到暈
呢首我用左唔少時間先鍾意

BTW大黑首SPARKLE如何
我買完都覺得俾人搵笨
我原本以為至少可以有2000年後啲歌所有完整MV
點知佢夠膽死又整啲風景畫MV俾我
不知是否耳殘, 總覺得首歌人聲比啲伴奏搶fo
首歌唔夠lie lie lie洗腦, 但覺得大黑好在狀態!
being要努力爭取入樽主題曲阿!!!!
就算
無新歌, あなただけ見つめてる出道30周年版我都收貨
大黑話Lie Lie Lie係用好短時間完成
柯南動畫團隊 比2星期大黑完成Lie Lie Lie

SPARKLE 我覺得最正係verse
chorus有啲位以為係柯南CV高山南把聲
首歌好似Anything Goes, 大黑把聲真係好型同有個性
Sing呢首有冇聽埋

呢首大黑唱到好
呢set堅呃錢,真係得disk 5少少花絮最吸引
Btw 姐姐仲有啲服飾嘅MV/PV仲未有full version,唔知仲有無機會放出嚟
簡單來講可以當係初回版

初回版就有好多福利
例如有MV DVD
明白了,thanks巴打解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞