日本Being系音樂討論區6

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
係呀,都係好事
GIZA D-GO一哥:WANDS
其實我唔明點解大黑返Being之後唔返B-Gram Records始終都係佢Label
會唔會姐姐新版ALL TIME BEST
其實除咗封面朵花有咩唔同?

其實冇分別
睇落似出配信先
之後再收錄係碟 (album) 到
佢地張合照真係神預言
都係同柯南合作
你自己想唔想佢今次出DVD SINGLE
Start From Zero個封面都正
我求下佢唔好出任何形式的single, 肯定死硬
話時話今次新浜呢個TIEUP係最強
估唔到Being肯放手
其實嚴格嚟講唔算係TIE柯南, 係犯人の犯沢さん
我就絕對唔睇好套野會帶紅首歌, 當年出まじっく快斗都係慘淡收場
唔好話首OP, 連劇情大家都唔係好記得...
名探偵コナン 犯人の犯沢さん
紅字先係重點
都係同柯南合作

今次麻衣同柯南係第26次合作,我都好期待首歌FULL VERSION會點希望出DVD SINGLE

柯南團隊都好大膽,應該係第一次同演歌歌手合作
希望新浜Leon月尾的實體單曲可以拎到周榜TOP 10
新浜Leon 喺Being的歌手組合黎計,都算賣得
好啦, 當係同柯南啦
不過我希望佢出配信算, 唔好搞咁多野
我唔知你會唔會好細, 我細個嗰陣有套卡通叫行運超人
呢套野都好大擔搵左八代亞紀唱主題曲, 但好受歡迎
其實我想麻衣出DVD single
好似之前咁出album前都會有實體單曲出

其實依家柯南同埋麻衣個合作都幾好呀
麻衣平均每年最少有一首歌同柯南合作
唔計B’z, 同柯南合作得最耐嘅歌手基本上係佢

你講嘅動畫又真係old咗少少
應該都係 配信 > single > album

話哂有動畫tie up,封面可以出多個動畫 version

其實上次 unconditional love 都算死咗
我寧願出普通 CD Singles算
上次 Dvd 話就話拎第1,但比我感覺係逃避 實際係怕銷量唔好,拎唔到頭10 唔好睇
其實麻衣都想出CD single
不過Being真係好在意 “出道至今的所有實體單曲都拎周榜TOP 10” 的紀錄

Your Best Friend至最近嘅一張CD Single (2019雙A單曲)
都係同柯南合作 睇得出Being唔肯對呢個紀錄放手

Strong Heart本身真係出CD Single, 當年出單曲嘅對手太強,
其實都有可能會令到佢斷咗“出道至今的所有實體單曲都拎周榜TOP 10” 的紀錄

所以Being’巧妙地’將CD Single變成DVD Single
Wake me up, Start from zero都係DVD Single
其實已經好大讓步
上次DVD Single Start From Zero拎到周冠我已經好開心
疫情關係 其實unconditional love呢隻碟有差唔多20,000隻已經算係唔錯
我老啦
BREAKERZ而家霉到要同「前輩」WANDS合作Live
SARD好勁 第一日第四
第二日 第八
上隻碟買咗都冇乜聽, 呢隻未有興趣買住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞