日本Being系音樂討論區6

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
24 Xmas time, 一秒 Love for you, 夢が咲く春, You and Music and Dream
touch Me!的單曲
You and Music and Dream 依首唔錯,特別係寫自己就黎10年的惑覺
話說麻衣下年應該會再開 Live
希望有機會可以去到

咁估計下年會直接出新 Album 掛
其實 夢が咲く春 都唔錯,但係冇乜人留意

我記得你講過唔鍾意ONE LIFE
但ONE LIFE呢隻碟秋冬真係好啱聽
而且又係delicious way續集

Wonderland / BE WITH U我超鍾意
幾好笑呀套野
原來你都有聽Being
可能出多首同柯南合作
好似Smile咁直接出Album

希望可以唱M26主題曲
倉木麻衣我係有聽架

(隻over the rainbow 我覺得真係襟聽)

不過我唔明點解近年d 劇場版已經搵其他公司既人唱

(東京事變 個時公佈嚇我一大跳 ,tie 柯南呢隻金蛋being 點解會放手)
倉木麻衣同柯南合作的26首歌我好鍾意
除左倉木麻衣,其他Being系我又好鍾意FWANDS, FOV, 姐姐, 大黑

其實而家Being仍然同柯南緊密合作已經好好
唔知係咪因為而家的Being拎得出手只有麻衣同B’z, 定係劇場版團隊想有新鮮感先冇乜用Being人

而家間唔中用Being人唱戲場版主題曲已經好好
WANDS
劇場版
你指首歌定album Over the rainbow
Cover 歌Over the rainbow收喺ONE LIFE
而album OVER THE RAINBOW係冇cover歌over the rainbow
album over the rainbow

我覺得成隻都幾好聽

其次我鐘意佢既album 就係 fairy tale 同perfect crime

隔左幾隻普普通通後隻over the rainbow 覺得成隻都襟聽
麻衣的album
我最鍾意delicious way, 春夏秋冬, FUTURE KISS
呢三張都好耐聽
anywhereTomorrow is the last Time

album OVER THE RAINBOW呢隻碟好慢熱
有好多首都係同西野加奈御用音樂人合作
Your best Friend, Strong Heart, Sun will shine on u

呢隻碟我喜歡1000万回のキス,Love one another
your best friend 我覺得好聽,soft 得黎有種感動

step by step 同1000萬回kiss 呢3首

原來都10年了
有冇聽麻衣近幾年啲歌
好似Start from Zero, Veronica
Secret, voice of my heart
Secret, voice of my heart

犯澤先生首ed

有歐片尾呀 未聽full(正正聽緊)

其實佢渡月橋之後有排d 和風曲幾好 (今宵,花言葉,雖然花言葉個mv 有d odd)
花言葉 好慢熱 但好搶耳
呢首歌的MV好搶眼 好豪華
個兩條友油紅油藍個pv 又高清睇到好恐怖
花言葉 個intro真係好正
吸引人聽成首
呢首係向邊隻碟?
我聽親都係mv 版(youtube music)
2018 的concept album 春夏秋冬
你又邊位呀?我向屋企都踩到到你條尾真係唔好意思
搵到了 我再成隻聽下

thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞