日本Being系音樂討論區6

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
我對姐姐啲CD有興趣多啲
其他產品反而唔係特別有興趣
咁好多藝人都係model/racing queen出身,其實係好平常,不過係唔少八卦或者咸濕雜誌鍾意加鹽加醋又成日po 大特寫,yahoo auction都有唔少呢類野
我都係對佢啲早期MV有興趣,後期就比較單一,多數對住鏡頭唱
我都覺得的確係有啲Don’t you see!嘅感覺,唔知創作時有無參考
講返過去的Being捧過嘅歌手

90s至今:B’z
90s初期至中期:T-BOLAN、ZARD、WANDS、大黒摩季、DEEN、FIELD OF VIEW

90s後期:ZARD、FIELD LF VIEW、小松未歩、倉木麻衣

00s初期至中期:ZARD、倉木麻衣、愛内里菜 GARNET CROW

00s後期:倉木麻衣、愛内里菜、GARNET CROW、上木彩矢、BREAKERZ

10s初期:倉木麻衣、GARNET CROW、BREAKERZ、新山詩織

10s後期:大黒摩季、倉木麻衣、BREAKERZ、SARD UNDERGROUND

20s至今:大黒摩季、倉木麻衣、WANDS、SARD UNDERGROUND、FIELD OF VIEW
其實我都唔明點解啲媒體
要咁樣針對姐姐的過去
我記得點燃心火都有類似意思嘅歌詞

「自分で選んだ道だもの 後悔しないように」

「自分で選んだみちだもの 後悔しないように」
因為佢紅先有話題性,而姐姐又無乜其他「負面」嘢可以寫,所以唯有針對呢啲。
不過我都覺得拍寫真真係無問題,又唔係偷又唔係搶
可能嗰時泉姐姐姐好紅,而且好少出鏡,加上嗰陣互聯網未普及,即使日本人對泉水了解唔深,啲媒體作下故仔滿足下啲人好奇心之餘,又可以刺激銷量
小松90s時期啲歌真係世一
同柯南合作嗰四首歌真係正

Chance呢首歌有少少別認輸的影子
同意,簡單嚟講就係日霉炒作想谷書
攪到原本嘅演唱會計劃都要取消
https://youtu.be/RTIPC56Vjfc

呢條片好有心機
姐姐有開過演唱會
不過嗰個演唱會真係唯一的一次

嗰個演唱會其實都算係姐姐向樂迷Say Goodbye
呢條係咪5 DVD MV collection?
我淨係download咗無買
No
ZARD Forever Best的Promotion video
我知呀,2004年開過,不過好似原本90年代後期都打到開演唱會,但俾日霉黑到取消咗

2004演唱會唱完Don’t You See!之後姐姐講下次再見而家睇真係好大感受
呢個演唱會隻VCD花絮真係勁矇
長戶幾時肯放清啲嘅version
感覺日本娛記狗仔隊仲癲過香港
明白,我誤會咗添
因為香港娛樂新聞都無人睇

我覺得Being想捧小松做姐姐2.0
媒體針對Being歌手
姐姐 講嚟講去都係佢做模特兒嘅黑歷史
麻衣 講嚟講去都係個衰老竇
大黑 患病
https://youtu.be/UdaXwp4uiDE

呢首有冇聽過
https://youtu.be/xUFjF97TsoI

其實你地覺得麻衣cover成點

真心想知,係咪真係講到咁差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞